Καλλιτσούνια λυχναράκια με στέβια και αλεύρι ζέας!
Κρήτη, στέβια, πάσχαλινά καλλιτσούνια, υγειινή διατροφή
Λίγα μυστικά ακόμα:
Τα εχω κάνει και με ολικής και με άσπρο Ζέας. Με το ολικής στην αρχή ίσως σας φανεί λίγο ''λαδερή'' η ζύμη. Μετά το ψήσιμο και αφού κρυώσουν είναι μια χαρά όμως!.το ανθόνερο απογειώνει την γεύση!!
Συνταγη προσαρμοσμένη απο:
https://sofeto.gr/?p=97 http://www.tastefull.gr/recipe/ierapetritika-kaltsounia-lixnarakia
Υλικά
-
250 γρ αλεύρι Ζέας άσπρο ή ολικής
-
1 κ.γ μπέϊκιν (5γρ)
-
1/8 κ.γ σόδα
-
1 αβγό
-
1/4 κούπα λάδι
-
1/4 κούπα γάλα
-
30 σταγόνες στέβια με αναλογία 1/5 ή 25 σταγόνες με αναλογία 1/4 .
-
8 πολύ κοφτές κουτ.σουπ. στέβια με αναλογία 1:2
-
1 αβγό
-
ξύσμα από ½ λεμόνι
-
2 κ.γ βανίλια υγρή
-
1/2 κ.γ κανέλλα
-
λίγο ανθόνερο για το τέλος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, μπεικιν και σόδα.
-
2
Ανακατεύω τα υγρά και σταδιακά προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο
-
3
Θέλω ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Αφήνω στην άκρη να ξεκουραστεί για λίγο.
-
4
Για την γεμιση, σε ένα μεγάλο μπολ λιώνω με πιρούνι τον ανθότυρο.Προσθέτω την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού.
-
5
Τέλος χτυπάω καλά το αβγό με την στεβια και τα προσθέτω στην γέμιση.
-
6
Ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθει το μειγμα.
-
7
Με μηχανή ζυμαρικών, ανοίγω φύλο στο νούμερο 4/5. Κόβω στρογγυλούς δισκους χρησιμοποιώντας μία μεγάλη κούπα ή το καπάκι από το multi.
-
8
Βάζω μία μεγάλη κουταλιά της σούπας στο κέντρο και το απλώνω ομοιόμορφα.
-
9
Φτιάχνω τα λυχναράκια μου κάνοντας 8- 10 τσιμπήματα στην ζύμη.
-
10
Αλείφω με κρόκο την γέμιση κ πασπαλίζω με κανέλλα. Ψήνω στους 170 στις αντιστάσεις στην προτελευταία σχάρα για 15 – 20 λεπτά.
-
11
Ψεκάζω με ανθόνερο όταν βγουν από το φούρνο ζεστά! Καλή απολαυση!
Σχόλια (3)