Καλλιτσούνια λυχναράκια με στέβια και αλεύρι ζέας!

Angeliki Kostaki
Angeliki Kostaki @angie_1986
Λουξεμβρούργο

Κρήτη, στέβια, πάσχαλινά καλλιτσούνια, υγειινή διατροφή

Λίγα μυστικά ακόμα:
Τα εχω κάνει και με ολικής και με άσπρο Ζέας. Με το ολικής στην αρχή ίσως σας φανεί λίγο ''λαδερή'' η ζύμη. Μετά το ψήσιμο και αφού κρυώσουν είναι μια χαρά όμως!.το ανθόνερο απογειώνει την γεύση!!
Συνταγη προσαρμοσμένη απο:
https://sofeto.gr/?p=97 http://www.tastefull.gr/recipe/ierapetritika-kaltsounia-lixnarakia

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
10-12 κομματια
  1. 250 γρ αλεύρι Ζέας άσπρο ή ολικής
  2. 1 κ.γ μπέϊκιν (5γρ)
  3. 1/8 κ.γ σόδα
  4. 1/4 κούπα λάδι
  5. 1/4 κούπα γάλα
  6. 30 σταγόνες στέβια με αναλογία 1/5 ή 25 σταγόνες με αναλογία 1/4 .
  7. 500-600 γρ σουρωμένο ανθότυρο (νωπή μυζήθρα, και η ρικότα κάνει)
  8. 8 πολύ κοφτές κουτ.σουπ. στέβια με αναλογία 1:2
  9. ξύσμα από ½ λεμόνι
  10. 2 κ.γ βανίλια υγρή
  11. 1/2 κ.γ κανέλλα
  12. λίγο ανθόνερο για το τέλος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, μπεικιν και σόδα.

  2. 2

    Ανακατεύω τα υγρά και σταδιακά προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο

  3. 3

    Θέλω ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Αφήνω στην άκρη να ξεκουραστεί για λίγο.

  4. 4

    Για την γεμιση, σε ένα μεγάλο μπολ λιώνω με πιρούνι τον ανθότυρο.Προσθέτω την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού.

  5. 5

    Τέλος χτυπάω καλά το αβγό με την στεβια και τα προσθέτω στην γέμιση.

  6. 6

    Ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθει το μειγμα.

  7. 7

    Με μηχανή ζυμαρικών, ανοίγω φύλο στο νούμερο 4/5. Κόβω στρογγυλούς δισκους χρησιμοποιώντας μία μεγάλη κούπα ή το καπάκι από το multi.

  8. 8

    Βάζω μία μεγάλη κουταλιά της σούπας στο κέντρο και το απλώνω ομοιόμορφα.

  9. 9

    Φτιάχνω τα λυχναράκια μου κάνοντας 8- 10 τσιμπήματα στην ζύμη.

  10. 10

    Αλείφω με κρόκο την γέμιση κ πασπαλίζω με κανέλλα. Ψήνω στους 170 στις αντιστάσεις στην προτελευταία σχάρα για 15 – 20 λεπτά.

  11. 11

    Ψεκάζω με ανθόνερο όταν βγουν από το φούρνο ζεστά! Καλή απολαυση!

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Zwh92
Zwh92 @cook_8493425
Απο ποιά εταιρεία είναι η στέβια που χρησιμοποιείς? Εγώ δυστυχώς όσες έχω δοκιμάσει με έχουν απογοητεύσει. Αφήνουν μια μεταλική επίγευση και δεν είναι αρκετά γλυκιές.

Από

Angeliki Kostaki
Angeliki Kostaki @angie_1986
στις
Λουξεμβρούργο
Λατρεύω την ζαχαροπλαστική!! Η αποτυχία ή το μέτριο δεν χωράνε στην μαγειρική μου. Παρακολουθούσα τισ '' Συνταγές της Παρέας '' από παλιά!Τώρα απλά αποφάσισα να συμμετέχω και εγώ στην παρέα!
Δες περισσότερα