Καλοκαιρινή δροσιά
ζελες - ψυγειου
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε μπορούμε να την φτιάξουμε και με άλλα φρούτα. μπορούμε ακόμα και να τη διακοσμίσουμε με φρούτα που θα τεριάζουν.Αυτή η συνταγή είναι σχεδόν ίδια με αυτές για ζελέ, η διαφορά είναι ότι, σε αυτή το φρούτο πολτοποιήται.Είναι η δεύτερη φορά που την κάναμε σήμερα στο μαγαζί και είχε επιτυχία!
Υλικά
-
1 κουτί ανανά (κονσέρβα) με το χυμό του
-
1 κουπα ζάχαρη
-
3 κουτ. σουπ. ζελατίνη (σε σκόνη)
-
2 κούπες χυμό πορτοκάλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πολτοποιούμε τον ανανά με το χυμό του, στο μούλτι.
-
2
Σε ένα μπολ βαζουμε το χυμό πορτοκάλι, τον πολτοποιημένο ανανά, ζεσταίνουμε λίγο νερό και δυαλίουμε τη ζελατίνη, το ρίχνουμε στον πολτό του ανανά και του πορτοκαλιού, ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
-
3
Το βάζουμε για 3 λεπτά στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
-
4
Έπειτα το βγάζουμε απο τη φωτιά και γεμίζουμε φορμάκια για ζελέ ή μια μεγάλη φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πύξει.
Σχόλια
ομως εμφάνιση σκίζει,τι λες?