κύρια φωτογραφία συνταγής Καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα με μάραθο και ούζο
grandchef
grandchef @cook_8450852
Athens

Εύκολη και δροσερή μακαρονάδα με καλοκαιρινή διάθεση!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή, η συνταγή δεν ενδείκνυται για άτομα που δεν αγαπάνε το άρωμα του μάραθου/άνιθου! Eγώ χρησιμοποίησα λιγκουίνι και κατεψυγμένες καθαρισμένες γαρίδες. Για μένα αυτή η μακαρονάδα δεν χρειάζεται τυρί, αλλά είναι θέμα γούστου!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. Ζυμαρικά της αρεσκείας σας για 2 άτομα (300 γρ. περίπου)
  2. 1 1/2 κούπα γαρίδες μέτριες (εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένες, καθαρισμένες χωρίς το κέλυφος)
  3. 1/2 κουτάκι κρέμα γάλακτος light (το μικρό)
  4. 3 κ.σ. μάραθο
  5. 2 κ.σ. μαργαρίνη
  6. 1-2 σκελίδες σκόρδο
  7. 1 σφηνάκι ούζο
  8. 1/2   κ.γ. τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)
  9. λίγο αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τα ζυμαρικά με λίγο αλάτι al dente και σουρώνουμε.

  2. 2

    Αν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες τις ξεπαγώνουμε και καθαρίζουμε το έντερο, αν είναι φρέσκες βγάζουμε και το κέλυφος.

  3. 3

    Λιώνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη μαργαρίνη με το σκόρδο και τσιγαρίζουμε τις γαρίδες σε σιγανή φωτιά να πάρουν χρώμα και να βγάλουν τα υγρά τους.

  4. 4

    Ρίχνουμε τον μάραθο το πιπέρι, λίγο αλάτι και σβήνουμε με το ούζο.

  5. 5

    Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.

  6. 6

    Βράζουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.

  7. 7

    Ανακατεύουμε και η μακαρονάδα είναι έτοιμη!

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

ligoyra
ligoyra @cook_8475650
Πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται η συνταγή! Πολύ πιθανό να την φτιάξω απόψε, αλλά ήθελα να ρωτήσω πρώτα: 3 κ.σ. μάραθο φρέσκο ή αποξηραμένο? Επίσης αντί για ούζο που δε μπορώ να βρω εδώ, μπορώ να χρησιμοποιήσω τσίπουρο? (φαντάζομαι πως δε θα είναι το ίδιο, αλλά το έχεις δοκιμάσει?)

Από

grandchef
grandchef @cook_8450852
στις
Athens