Καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα με μάραθο και ούζο
Εύκολη και δροσερή μακαρονάδα με καλοκαιρινή διάθεση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή, η συνταγή δεν ενδείκνυται για άτομα που δεν αγαπάνε το άρωμα του μάραθου/άνιθου! Eγώ χρησιμοποίησα λιγκουίνι και κατεψυγμένες καθαρισμένες γαρίδες. Για μένα αυτή η μακαρονάδα δεν χρειάζεται τυρί, αλλά είναι θέμα γούστου!
Υλικά
-
Ζυμαρικά της αρεσκείας σας για 2 άτομα (300 γρ. περίπου)
-
1 1/2 κούπα γαρίδες μέτριες (εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένες, καθαρισμένες χωρίς το κέλυφος)
-
1/2 κουτάκι κρέμα γάλακτος light (το μικρό)
-
3 κ.σ. μάραθο
-
2 κ.σ. μαργαρίνη
-
1-2 σκελίδες σκόρδο
-
1 σφηνάκι ούζο
-
1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)
-
λίγο αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα ζυμαρικά με λίγο αλάτι al dente και σουρώνουμε.
-
2
Αν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες τις ξεπαγώνουμε και καθαρίζουμε το έντερο, αν είναι φρέσκες βγάζουμε και το κέλυφος.
-
3
Λιώνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη μαργαρίνη με το σκόρδο και τσιγαρίζουμε τις γαρίδες σε σιγανή φωτιά να πάρουν χρώμα και να βγάλουν τα υγρά τους.
-
4
Ρίχνουμε τον μάραθο το πιπέρι, λίγο αλάτι και σβήνουμε με το ούζο.
-
5
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
-
6
Βράζουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
-
7
Ανακατεύουμε και η μακαρονάδα είναι έτοιμη!
Σχόλια (3)