Καλοκαιρινή καρμπονάρα με κολοκυθάκια
Λίγα μυστικά ακόμα
Οταν θα ρίξουμε το αυγό τα μακαρόνια πρέπει να είναι ζεστά αλλά όχι εντελώς καυτά γιατί το αυγό θα ψηθεί σαν "ομελέτα" και δεν θα δώσει την κρεμώδη υφή που έχει η καρμπονάρα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε σε καρε τα κολοκυθάκια (καλύτερα το εσωτερικό με τους σπόρους να το έχουμε αφαιρέσει).
-
2
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν.
-
3
Ταυτόχρονα (έτσι ώστε το μαγείρεμα των 2 υλικών να τελιώσει την ίδια στιγμή) βάζουμε σε σκεύος λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά τα κολοκυθάκια μαζί με τις κλωστές από το σαφράν. Αλατοπιπερώνουμε.
-
4
Βάζουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
-
5
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 1-2 κουτάλες από το νερό τους.
-
6
Ρίχνουμε τα στραγγισμένα μακαρόνια στο σκεύος με τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά.
-
7
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το νερό από τα μακαρόνια και τριμμένη παρμεζάνα.
-
8
Απσοσύρουμε τα μακαρόνια από το μάτι και περιχύνουμε με τα αυγα. Ανακατεύουμε έτσι ώστε το αυγό να πάει παντού, να σιγοψηθεί από την θερμότητα των μακαρονιών και να αποκτήσει το φαγητο κρεμώδη υφή.
-
9
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και εξτρα παρμεζάνα και σερβιρουμε ζεστά.
Σχόλια (6)