Καλοκαιρινή πουτίγκα με φράουλες
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλεται σερβίρεται με παγωτό σορμπέ λεμόνι.
Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
1 κουταλιά αλάτι
-
2 κουταλιές έσανς φράουλας
-
2 βανίλιες
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
5 αυγά (βιολογικά)
-
1 κούπα αλέυρι self rasing
-
Για τη γέμιση
-
2 κ/σ ζάχαρη
-
5 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
-
2 κουταλάκια απόσταγμα βανίλιας
-
3-4 φράουλες
-
20 κουταλιές χυμό φράουλας
-
Για τη σάλτσα φράουλας
-
30 φράουλες
-
6 σταγόνες χυμό λεμονιού
-
3 κούπες ζάχαρη
-
Για το σιρόπι
-
5 κούπες ζάχαρη
-
λίγο έσενς βανίλιας και φράουλας
-
5 ποτήρια νερό
-
Για το πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπήστε καλά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
-
2
Προσθέτουμε το αλεύρι το έσανς, τις βανίλιες και το αλάτι.
-
3
Όταν γίνει κρεμώδες μίγμα, βάζουμε λαδόκολα σε ένα ταψί και την βουτυρώνουμε καλά, βάζουμε το μίγμα ώστε να καλύψει όλο το ταψί και ψήνουμε το παντεσπάνι στους 180 με αέρα για 20 λεπτά.
-
4
Επειτα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να γίνει σιρόπι.
-
5
Μόλις το παντεσπάνι βγεί το κόβουμε σε δύο πάτους.
-
6
Περνάμε το ένα παντεσπάνι στο σιρόπι και μετά το άλλο.
-
7
Εντω μεταξύ χτυπάμε τη γέμιση.
-
8
Βάζουμε τη γέμιση στο ένα παντεσπάνι και κλείνουμε με το άλλο απο πάνω.
-
9
Ζεσταίνουμε τη σάλτσα φράουλα και μόλις ζεσταθεί για 20-30 λεπτά καλύπτουμε την επιφάνεια της πουτίγκας, αφού κρυώσει.
-
10
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια