Καλοκαιρινή σκορδομακαρονάδα με τόνο
Γρήγορη και απλή μακαρονάδα που αφήνει το στομάχι γεμάτο και το στόμα δροσερό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η μακαρονάδα αυτή είναι πιο γευστική χωρίς τυρί. Ο μαϊντανός δεν είναι για να στολίσουμε το πιάτο κατά το σερβίρισμα. Βάλτε αρκετό για να σας μένει η φρεσκάδα στο στόμα!
Υλικά
-
1 Πακέτο Σπαγγέτι μακαρόνια Νο. 6
-
2 Τόνους κονσέρβα με λάδι
-
3 Σκελίδες σκόρδο
-
Αλάτι
-
Φρέσκο Πιπέρι
-
Μαϊντανό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα μακαρόνια σε νερό με αλάτι για 8 με 10 λεπτά της ώρας.
-
2
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα σκορδάκια σε πολύ μικρά κομμάτια.
-
3
Στραγγίζουμε τους Τόνους από το λάδι της κονσέρβας και κρατάμε το λάδι από την μία κονσέρβα.
-
4
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη.
-
5
Παίρνουμε την κατσαρόλα από τα μακαρόνια που βράσαμε και ρίχνουμε το λάδι από την μία κονσέρβα τόνο που κρατήσαμε για να σοτάρουμε τα σκόρδα που ψιλοκόψαμε (ίσα - ίσα να βγει η μυρωδιά από τα σκόρδα).
-
6
Στην συνέχεια ρίχνω και τους τόνους που έχω ξεχωρίσει από το λάδι τους και ανακατεύω τρεις φορές να πάρουν το άρωμα από τα σκόρδα.
-
7
Τέλος ρίχνω τα μακαρόνια και ανακατεύω καλά να πάει το μείγμα παντού.
-
8
Συνοδεύω τα πιάτα μου πασπαλίζοντας από πάνω με φρέσκο πιπέρι και μαϊντανό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)