christmast
christmast @christ_mast91

Μια εύκολη και πρωτότυπη τάρτα με καλοκαιρινές μεσογειακές μυρωδιές... Ιδανική και για νηστεία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
6-8 άτομα
  1. Για τη βάση
  2. 2 ποτήρια νερού καλαμποκάλευρο
  3. 1 1/2 ποτήρι νερό ελαφρώς αλατισμένο
  4. 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  5. 1 φλιτζ. ελιές ψιλοκομμένες (Καλαμών, πράσινες)
  6. 1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
  7. 2 ντομάτες αποφλοιωμένες σε κυβάκια
  8. 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  9. 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  10. 1 ποτήρι νερό
  11. αλάτι
  12. πιπέρι
  13. πάπρικα
  14. ρίγανη
  15. Για το ταψί/πυρέξ/ταρτιέρα
  16. 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σάλτσα ντομάταςΣε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι.

  2. 2

    Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό, τα μπαχαρικά (κατά βούληση) και ανακατεύουμε. Μόλις η σάλτσα χυλώσει αρκετά, την αποσύρουμε από την εστία.

  3. 3

    ΒάσηΣε μία κατσαρόλα βάζουμε το αλατισμένο νερό με το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να πήξει (περίπου 5').

  4. 4

    Σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τις ελιές μέχρι να γυαλίσουν.

  5. 5

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι με τις ελιές στο μίγμα και ανακατεύουμε.

  6. 6

    Αλείφουμε ένα ταψί (ή πυρέξ ή ταρτιέρα) με ελαιόλαδο, σκορπίζουμε το καλαμποκάλευρο και στρώνουμε το μίγμα.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20' στους 180 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο).

  8. 8

    Βγάζουμε το ταψί, στρώνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30' στους 180 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Από

christmast
christmast @christ_mast91
στις
Aγαπώ τη μαγειρική και μ'αρέσει να πειραματίζομαι με νέες γεύσεις και ιδέες. "Παντρεύω" την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με την ξένη και συχνά αυτοσχεδιάζω. Ένοχη απόλαυση η σοκολάτα με ιδιαίτερη αδυναμία στην πραλίνα φουντουκιού.
Δες περισσότερα