Καλοκαιρινή τάρτα με καλαμποκάλευρο
Μια εύκολη και πρωτότυπη τάρτα με καλοκαιρινές μεσογειακές μυρωδιές... Ιδανική και για νηστεία.
Υλικά
-
Για τη βάση
-
2 ποτήρια νερού καλαμποκάλευρο
-
1 1/2 ποτήρι νερό ελαφρώς αλατισμένο
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
1 φλιτζ. ελιές ψιλοκομμένες (Καλαμών, πράσινες)
-
1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
-
Για τη σάλτσα ντομάτας
-
2 ντομάτες αποφλοιωμένες σε κυβάκια
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 ποτήρι νερό
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
πάπρικα
-
ρίγανη
-
Για το ταψί/πυρέξ/ταρτιέρα
-
2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σάλτσα ντομάταςΣε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι.
-
2
Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό, τα μπαχαρικά (κατά βούληση) και ανακατεύουμε. Μόλις η σάλτσα χυλώσει αρκετά, την αποσύρουμε από την εστία.
-
3
ΒάσηΣε μία κατσαρόλα βάζουμε το αλατισμένο νερό με το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να πήξει (περίπου 5').
-
4
Σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τις ελιές μέχρι να γυαλίσουν.
-
5
Προσθέτουμε το κρεμμύδι με τις ελιές στο μίγμα και ανακατεύουμε.
-
6
Αλείφουμε ένα ταψί (ή πυρέξ ή ταρτιέρα) με ελαιόλαδο, σκορπίζουμε το καλαμποκάλευρο και στρώνουμε το μίγμα.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20' στους 180 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο).
-
8
Βγάζουμε το ταψί, στρώνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30' στους 180 βαθμούς.
Σχόλια