mairouli!
mairouli! @cook_8470060
,ellada

Είναι πολύ δροσιστική και νόστιμη! Α και το καλύτερο είναι πολύ ελαφριά και χωρίς πολλές θερμίδες! Ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια πολύ ωραία συνταγή του Παρλιάρου.Εγώ αντι για μια στρώση μπισκότων έβαλα 2 (στη μέση). Αλλα θα είναι καλύτερα στη βάση 2πλή στρώση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 άτομα
  1. 1 πακέτο πτι μπερ (225 γρ.)
  2. 1/2 μικρό πεπόνι για το σερβίρισμα
  3. Για την κρέμα γιαουρτιού
  4. 10 γρ. φύλλα ζελατίνης(2 φύλλα των 5 γρ.)
  5. 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  6. ξύσμα απο ένα λεμόνι (ακέρωτο)
  7. 3 ασπράδια αυγών
  8. 80 γρ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για την κρέμα γιαουρτιού, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό να μαλακώσουν. Επειτα τα στύβουμε με τα χέρια, τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι με ένα ποτηράκι του καφέ νερό και βάζουμε στη φωτιά, για πολύ λίγο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγες κουταλιές από το γιαούρτι ανακατεύοντας.

  2. 2

    Αδειάζουμε το όλον σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το υπόλοιπο γιαούρτι και το ξύσμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

  3. 3

    Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, με το σύρμα, τα ασπράδια με τη ζάχαρη, έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα, και την προσθέτουμε στο μείγμα γιαουρτιού ανακατεύοντας απαλά.

  4. 4

    Για τη συναρμολόγηση, σ' ένα τετράγωνο ταψί ή τσέρκι διαστάσεων 20x20 εκ. στρώνουμε μια σειρά από μπισκότα πτι μπερ, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια, και αδειάζουμε από πάνω τα 2/3 της κρέμας γιαουρτιού. Την απλώνουμε και ισιώνουμε την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού. Καλύπτουμε με άλλη μία στρώση μπισκότων και με την υπόλοιπη κρέμα.

  5. 5

    Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, έως ότου η κρέμα πήξει.

  6. 6

    Οταν πρόκειται να σερβίρουμε, κόβουμε σε λεπτές φέτες το πεπόνι και γαρνίρουμε με αυτές το γλυκό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

MARILIA
MARILIA @marilia79
Λέω να την δοκιμασω σημερα νομιζω με αυτη τη ζεστη θα ειναι τελεια...μια ερωτηση μονο, στα συστατικα εκει που λεει για το λεμονι σε παρενθεση \"ακερωτο\"...δεν το εχω ξανακουσει...καποια διευκρινηση? ευχαριστω πολυ!

Από

mairouli!
mairouli! @cook_8470060
στις
,ellada

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα