Καλοκαιρινός χαλβάς με φρούτα
Σπιτικός χαλβάς ψυγείου με φρούτα!!!Της Ντίνας Νικολάου!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε, καθαρίζουμε τις φράουλες. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρές φέτες τα ακτινίδια. Εγώ αντικατέστησα τα ακτινίδια και τα φρούτα του δάσους με κομματάκια από 2 βερύκοκα, 1 ροδάκινο και 6 κεράσια.
-
2
Σε κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε πασπαλιστά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην πιάσει στο πάτο της κατσαρόλας. Θα χρειαστούν 7'-8' σε χαμηλή φωτιά για να ψηθεί και να πήξει ο χαλβάς.
-
3
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την εσάνς αμυγδάλου.
-
4
Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κεικ 26 εκ. και τη στρώνουμε με πλαστική μεμβράνη, πυθμένα και τοιχώματα. Ρίχνουμε μια στρώση χαλβά, συνεχίζουμε με τα φρούτα- ακτινίδια, φράουλες, φρούτα δάσους,
-
5
Πάλι χαλβά και πάλι φρούτα,
-
6
Και τελειώνουμε με ένα στρώμα χαλβά που το ισιώνουμε με τη ράχη ενός βρεγμένου κουταλιού.Εκανα το ίδιο με τα φρούτα που αντικατέστησα. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη.
-
7
Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει και τον βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 6 ώρες. Την ώρα του σερβιρίσματος, στολίζουμε με τα κεράσια, τα αμύγδαλα και αν μας αρέσει και δυόσμο.
-
8
Κόβουμε σε φέτες και συνοδεύουμε με σάλτσα κόκκινων φρούτων ή μαρμελάδα ζεσταμένη ή σιρόπι βύσινο.
Σχόλια (4)