Kamikaze
Ενα κλασσικό sour κοκτέηλ. Πασίγνωστο στην Ελλάδα σαν σφηνάκι πίνεται μια χαρά και ως ποτό τα καλοκαιρινά βράδια
Λίγα μυστικά ακόμα
Οπως σε όλα τα κοκτέιλ, ο πάγος θα πρέπει να είναι πολύ σκληρός και πολύ κρύος. Το δε χτύπημα/ανακάτεμα θα πρέπει να είναι σύντομο ώστε τα υλικά να κρυώσουν και να αναμειχθούν, χωρίς όμως να προλάβει ο πάγος να λειώσει και να αραιώσει το ποτό.
Υλικά
-
1 μέρος βότκα
-
1 μέρος λικέρ Triple Sec (πχ Cointreau ή Grand Marnier)
-
1 μέρος χυμό lime ή λεμονιού (Το ποτό φτιαχνεταί παραδοσιακά με lime)
-
1 φέτα lime/λεμόνι για το γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα υλικά στο σέικερ με παγο και στραγγίζουμε σε ενα παγωμένο ποτήρι κοκτέηλ
-
2
Γαρνίρουμε με τη φέτα lime
-
3
Εναλλακτικά μπορούμε να μοιράσουμε το ποτό σε 2-3 σφηνάκια
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια