κύρια φωτογραφία συνταγής Kamikaze
Επικουριος
Επικουριος @cook_8457435
Αθηνα,

Ενα κλασσικό sour κοκτέηλ. Πασίγνωστο στην Ελλάδα σαν σφηνάκι πίνεται μια χαρά και ως ποτό τα καλοκαιρινά βράδια

Λίγα μυστικά ακόμα

Οπως σε όλα τα κοκτέιλ, ο πάγος θα πρέπει να είναι πολύ σκληρός και πολύ κρύος. Το δε χτύπημα/ανακάτεμα θα πρέπει να είναι σύντομο ώστε τα υλικά να κρυώσουν και να αναμειχθούν, χωρίς όμως να προλάβει ο πάγος να λειώσει και να αραιώσει το ποτό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 ποτό / 3 σφηνάκια
  1. 1 μέρος βότκα
  2. 1 μέρος λικέρ Triple Sec (πχ Cointreau ή Grand Marnier)
  3. 1 μέρος χυμό lime ή λεμονιού (Το ποτό φτιαχνεταί παραδοσιακά με lime)
  4. 1 φέτα lime/λεμόνι για το γαρνίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα υλικά στο σέικερ με παγο και στραγγίζουμε σε ενα παγωμένο ποτήρι κοκτέηλ

  2. 2

    Γαρνίρουμε με τη φέτα lime

  3. 3

    Εναλλακτικά μπορούμε να μοιράσουμε το ποτό σε 2-3 σφηνάκια

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

golfo
golfo @cook_8452627
παροτι εχω μια ιδιαιτερη αδυναμια στο Β52 και ενα Καμικαζι δεν με χαλαει απο εδω και περα που πιανουν οι ζεστες!\nειδικα η γευση απο το λαιμ με φτιαχνει.\nευχαριστω

Από

Επικουριος
στις
Αθηνα,