κύρια φωτογραφία συνταγής Καμπονάτα, το μπριάμ των Ιταλών
Χρυσηίδα
Χρυσηίδα @xb242566
,

Μια πολύχρωμη σαλάτα με ιδιαίτερη γεύση, που συνοδεύει ευχάριστα κρέας ή ψάρι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να γλιτώσω το μπελά με το σωτάρισμα κάνω το εξήςΣε ένα τάψι απλώνω τα λαχανικά (εκτός από τα κρεμμύδια) ώστε να μην είναι όσο γίνεται το ένα επάνω στο άλλο, περιχύνω με λάδι, ανακατεύω και ψήνω για 10-15΄σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Τα αφήνω να κρυώνουν όσο ετοιμάζω τα κρεμμύδια με τα υπόλοιπα υλικά.Τρώγεται δροσερή έως παγωμένη. Συνήθως την ετοιμάζω από την προηγούμενη μέρα και αφήνω μόνο το σιρόπι.Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το αποτέλεσμα σίγουρο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 2 μελιτζάνες φλάσκες
  2. 3 πιπεριές χρωματιστές
  3. 1/2 κούπα κουκουνάρι
  4. 1/2 κούπα σταφίδα
  5. 1 κούπα μπαλσάμικο
  6. 2 κ.σ. ζάχαρη και 1 και.σ. (όχι πολύ γεμάτη) ζάχαρη
  7. αλάτι
  8. πιπέρι
  9. λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε σε κύβους (3χ3) μελιτζάνες, κολοκύθια, πιπεριές, κρεμμύδια. Σωτάρουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια για 3΄5.΄

  2. 2

    Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και σωτάρουμε τις πιπεριές.

  3. 3

    Σε άλλο σκεύος σωτάρουμε τα κρεμμύδια, όχι πολύ, και ρίχνουμε τις 2 κουταλιές ζάχαρη για να καραμελώσουν.

  4. 4

    Προσθέτουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες, ανακατεύουμε για 2΄-3΄ και σβήνουμε με λίγο από το μπαλσάμικο. Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας για 4΄-5'.

  5. 5

    Αποσύρουμε, ρίχνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε με μαλακές κινήσεις, προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι.

  6. 6

    Ετοιμάζουμε το σιρόπιβράζουμε το υπόλοιπο μπαλσάμικο με 1 και.σ. ζάχαρη έως ότου μείνει κάτι παραπάνω από ένα σφηνάκι, και περιχύνουμε τα λαχανικά λίγο πρίν τη σερβίρω.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

tsipouraki
tsipouraki @cook_8458232
Τέλεια η συνταγή σου, θα την ετοιμάσω αύριο κιόλας! Τα πιρουνάκια μπροστά γιατί μου αρέσουν πάρα πολύ οι συνδιασμοι

Από

Χρυσηίδα
στις
,