kimwlos
kimwlos @kimwlos
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα

Μια εναλλακτική για το υπέροχο αυτό ζυμαρικό λίγο πιο ελαφριά τώρα που είναι καλοκαιράκι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλλακτικά τα κανελόνια μπορούμε να τα καλύψουμε και με μια απλή σάλτσα ντομάτας που θα φτιάξουμε με φρέσκιες ντομάτες, κρεμμυδάκι, λίγο φρέσκο βασιλικό και λαδάκι. Ότι και αν επιλέξετε καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

55 Minutes
4 μερίδες
  1. 1 πακέτο κανελόνια
  2. 1 στήθος κοτόπουλο (ή 2 μισά ξεκοκαλισμένα)
  3. 1 ξερό κρεμμύδι
  4. 2 καρότα
  5. ελάχιστο ελαιόλαδο
  6. 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  7. 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  8. 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  9. 1 κούπα τυρί τριμμένο (γραβιέρα Νάξου, Reggato ή άλλο αλμυρό τυρί)
  10. 4 κόκκους μπαχάρι
  11. αλάτι - πιπέρι
  12. 600 ml περίπου γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα με νερό προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.

  2. 2

    Καθαρίζουμε τα καρότα και το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε και αυτά ολόκληρα στην κατσαρόλα. Βάζουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

  3. 3

    Μόλις βράσει το κοτόπουλο αφαιρούμε από την κατσαρόλα μαζί και τα καρότα και κόβουμε σε μικρά κομματάκια (όσο πιο μικρά γίνεται).

  4. 4

    Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε ελαφρώς το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα καρότα και σωτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη.

  5. 5

    Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τους κόκκους μπαχάρι.

  6. 6

    Αφήνουμε να απορροφήσει τα υγρά της ντομάτας.

  7. 7

    Όταν πιεί τα υγρά προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την φωτιά.

  8. 8

    Χτυπάμε ελαφρά το αυγό και το προσθέτουμε στο μείγμα του κοτόπουλου, ανακατέυοντας πολύ γρήγορα για μην μας ψηθεί, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τριμμένη φρυγανιά, τόση όση χρειάζεται για να "στεγνώσει" το μείγμα μας.

  9. 9

    Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει ελαφρά, αφαιρούμε τους κόκκους του μπαχαριού, διορθώνουμε την γέυση με αλάτι και πιπέρι και γεμίζουμε τα κανελόνια.

  10. 10

    Τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε αλέιψει με λίγη μαργαρίνη.

  11. 11

    Καλύπτουμε με το γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι τα κανελόνια να απορροφήσουν το γάλα και να μαλακώσουν.

  12. 12

    Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο τυράκι για να κάνει ωραία κρούστα.

  13. 13

    Σερβίρουμε με δροσερή σαλάτα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

Ματίνα Σ.
Ματίνα Σ. @cook_8499074
Αρκετά καλή η συνταγή. Η γέμιση πλούσια. Εγώ το έφτιαξα με την παραλλαγή της σάλτσας. Ανεβάζω και φωτογραφία.

Από

kimwlos
kimwlos @kimwlos
στις
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
Φτάσε όπου δεν μπορείς!!! Είμαι η kimwlos (με σήμα την φώκια), κατά κόσμον Δήμητρα μέλος της συνταγοπαρέας από το 2011. Γιαννιώτισσα γέννημα θρέμμα αλλά και κρητικιά εκ γάμου. Αγαπώ το καλό φαγητό, λατρεύω τη ζαχαροπλαστική και πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές. Στο ελεύθερο χρόνο μου μαθαίνω παραδοσιακούς χορούς. Μεγάλη αγάπη η Κρήτη και η παράδοση, είτε μαγειρική είτε χορευτική είτε μουσική, είμαι κορίτσι παραδισιακό πως να το κάνουμε. Θα με βρεις και στο instagram: https://www.instagram.com/kimwlos/ Όλες οι συνταγές μου και στο cookwithdimitra.com
Δες περισσότερα