κύρια φωτογραφία συνταγής Κανελόνια με κιμά και χαλούμι
Arience
Arience @cook_8449682

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή είναι πολύ σημαντικό η σάλτσα μας να μην είναι πηκτή αλλά αντιθέτως αρκετά ζουμερή. Πρέπει να είναι τόση ώστε να καλύπτει τα κανελόνια μας όταν μπουν στο ταψί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
4 - 6 άτομα
  1. 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή λίγο παραπάνω
  2. 1 πακέτο Κανελόνια
  3. 1,5 κονσέρβα ντομάτα τριμμένη
  4. 2 κρεμμύδια ξερά
  5. 1 σκελίδα σκόρδο
  6. 1 πράσινη πιπεριά μεσαίου μεγέθους
  7. λίγο μαϊντανό
  8. 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα ή 7-8 φρέσκα μανιτάρια τύπου champignon
  9. 1 πακέτο κυπριακό χαλούμι συσκευασμένο
  10. 1 κουτί κρέμα γάλακτος (250ml)
  11. λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και γκούντα
  12. λίγο ελαιόλαδο
  13. Αλάτι – Πιπέρι – Κανέλλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα βράζουμε 10 λεπτά σε σκέτο νερό για να μαλακώσουν (αυτό το κάνω γιατί εμένα δεν μου αρέσει η πιπεριά και το κρεμμύδι να διατηρούνται «ζωντανά» στη σάλτσα. Αν εσείς δεν έχετε πρόβλημα μπορείτε να αποφύγετε αυτή τη διαδικασία)

  2. 2

    Τσιγαρίζουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια κομμένα, πλυμένα και σουρωμένα, στο λάδι. Κατόπιν προσθέτουμε τον κιμά και το θρυμματίζουμε καλά ώστε να μη μείνουν μεγάλα κομμάτια. Μόλις ο κιμάς πάρει χρώμα προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό για να βράσει η σάλτσα μας.

  3. 3

    Όταν η σάλτσα του κιμά είναι έτοιμη προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το χαλούμι κομμένο σε μικρά κομματάκια και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

  4. 4

    Γεμίζουμε ένα-ένα τα κανελόνια με το μείγμα κιμά – μανιταριών – χαλουμιού, με ένα κουτάλι, προσέχοντας όμως να μη βάζουμε μέσα και το ζουμί της σάλτσας, όσο αυτό είναι δυνατό. Τα κανελόνια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που να τα χωράει όλα και να μην περισσεύει πολύ χώρος.

  5. 5

    Ότι απέμεινε από τη σάλτσα μας το ρίχνουμε πάνω από τα κανελόνια και τα σκεπάζουμε μέχρι να τα καλύψουμε.

  6. 6

    Στο τέλος ρίχνουμε πάνω από το φαγητό μας τα τριμμένα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο για 40 -50 λεπτά περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Copanos
Copanos @cook_8454935
Πολλή νόστιμο το αποτέλεσμα.\r\nΕγώ όμως κάλυψα τα κανελόνια με γαλα+Κρεμα γάλακτος.

Από

Arience
Arience @cook_8449682
στις