Κανελόνια με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί

16 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
SalataAvocado
SalataAvocado @cook_8503948
Thessaloniki,

Μια παραλλαγή από συνταγή του Γαστρονόμου. Την έκανα και μας άρεσε τόσο, που αποφάσισα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για κονιάκ μπορείτε να βάλετε μπράντυ ή κρασί. Επίσης μπορείτε να κάνετε τη γέμιση αποβραδίς και να τα μαγειρέψετε την άλλη μέρα (έτσι το έκανα εγώ και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα).Τρώγονται καλύτερα ζεστά, αφού έχουν σταθεί 15-20 λεπτά. Τα κανελόνια πρέπει να έρχονται ακριβώς στο ταψί για να μην σκορπίσουν τα υγρά. Αντί για κατσικίσιο τυρί μπορεί να μπεί οποιαδήποτε μαλακή φέτα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 250 γρ κανελόνια
  2. 30 ml κονιάκ 5 αστέρων
  3. 2 μέτρια κρεμμύδια
  4. 250 γρ κατσικίσιο τυρί μαλακό
  5. 500 ml φρέσκο γάλα
  6. 400 + 80 ml νερό
  7. 100 γρ γραβιέρα
  8. 50 γρ ψωμί μπαγιάτικο σε χοντρά ψίχουλα
  9. 50 γρ ελαιόλαδο ή βούτυρο
  10. 2 κ.γ. ρίγανη
  11. 1 πρέζα αλάτι
  12. πιπέρι όσο τραβάει η όρεξή σας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια (ή τα βάζουμε στο μπλέντερ, αν δεν θέλουμε να νιώθουμε ότι πήγαμε σε διαδήλωση...)

  2. 2

    Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και μετά κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες με πάχος περίπου ένα εκατοστό.

  3. 3

    Ζεσταίνουμε το λάδι (ή βούτυρο) και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 3- 4 λεπτά.

  4. 4

    Προσθέτουμε το κονιάκ και 80 ml νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να φύγουν όλα τα υγρά τους.

  5. 5

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το τυρί (σπασμένο σε χοντρά κομμάτια) και τα ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

  6. 6

    Προθερμαίνουμε το φούρνο (στους 170 για 10 λεπτά) και λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί που να χωράει ακριβώς τα κανελόνια.

  7. 7

    Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο.

  8. 8

    Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γάλα, το ψωμί, το νερό, τη γραβιέρα και περιχύνουμε τα κανελόνια.

  9. 9

    Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά να μαλακώσουν. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

SalataAvocado
SalataAvocado @cook_8503948
στις
Thessaloniki,