Κανελόνια με σάλτσα σέλινου

poetry
poetry @cook_8503684
Ηράκλειο,Ελλάδα

Ένα μοναδικό πιάτο με σπανάκι, κιμά, και σάλτσα ντομάτας σκόρδου σέλινου, που θα το λατρέψετε! Είναι γεμάτο βιταμίνες, αρώματα και γεύσεις. Έχει λίγη φασαρία στην παρασκευή αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Κατάλληλο και για μπουφέ! Καλή επιτυχία!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Φτιάχνει ένα ταψί φούρνου.Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με φύλλα λαζανιού όπου η σειρά είναι σάλτσα, στρώση λαζάνια ζεματισμένα,στρώση κιμά σπανάκι και επανάληψη μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.Τα κανελόνια δεν τα ζεματίζω, βράζουν με το ζουμάκι από τη σάλτσα. Βγαίνουν 26-28 κανελόνια

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

7-8 ατομα
  1. 2 κουτιά κανελόνια (θα μείνουν μερικά)
  2. Γέμιση
  3. 3/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο (ή ανάμικτο)
  4. 1 μέτριο κρεμμύδι στο μούλτι
  5. 1.200 γρ. σπανάκι
  6. λίγο λευκό κρασί
  7. 3 κ.σ. ελαιόλαδο για τον κιμά
  8. αλάτι-πιπέρι
  9. 1 χούφτα παρμεζάνα
  10. Για τη σάλτσα
  11. 1,5 κιλό φρέσκιες ντομάτες
  12. 3-4 σκελίδες σκόρδο
  13. 0.5 κούπα ελαιόλαδο
  14. 1 μέτριο κρεμμύδι στο μούλτι
  15. 1 βαθύ πιάτο σέλινο ψιλοκομμένο
  16. λίγο σπανακόζουμο και λίγο ζουμάκι από τον κιμά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά και ζεματίζουμε το σπανάκι (χωρίς νερό σε χαμηλή φωτιά σε 10 λεπτά είναι έτοιμο)

  2. 2

    Το στραγγίζουμε να μείνει τελείως στεγνό και το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.Κρατάμε το ζουμάκι για τη σάλτσα.

  3. 3

    Ετοιμάζουμε τον κιμάΣοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά, σβήνουμε με το κρασάκι, αλάτι πιπέρι και λίγο νερό για τη βράση.

  4. 4

    Μόλις τελειώσει στραγγίζουμε,βάζουμε τον κιμά στο μπολ με το στραγγισμένο σπανάκι και κρατάμε λίγο ζουμάκι για τη σάλτσα μας.

  5. 5

    Ανακατεύουμε καλά καλά το σπανάκι μας με τον κιμά να αποκτήσει ομοιογένεια και μόλις κρυώσει προσθέτουμε την παρμεζάνα και η γέμισή μας είναι έτοιμη. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμη αλάτι αφού δοκιμάσουμε.

  6. 6

    Και τώρα η μαγική σάλτσαΣοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μας, προσθέτουμε την ντομάτα περασμένη στο μούλτι, το σέλινο και τα ζουμάκια που κρατήσαμε από το σπανάκι και τον κιμά, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και βράζουμε χωρίς να περιμένουμε να εξαντληθούν τα υγρά, γιατί τα χρειαζόμαστε για να βράσουν στο ταψί τα κανελόνια μας.

  7. 7

    Μόλις η σάλτσα και η γέμισή μας έχουν κρυώσει βάζουμε μια στρώση σάλτσα στο ταψί μας και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα κανελόνια μας. Μόλις τελειώσουμε και τα αραδιάσουμε στο ταψί βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα φροντίζοντας να μοιράσουμε όμορφα για να καλυφθούν ελαφρά και τελειώνουμε με λίγο τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας (εγώ βάζω πάλι παρμεζάνα μια που δίνει πιο απαλό αποτέλεσμα). Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο (να μην ακουμπάει όμως στο φαγητό μας) και το τρυπάμε σε 4-5 σημεία να φεύγουν οι υδρατμοί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (αντιστάσεις πάνω κάτω)

  8. 8

    Στα 30 λεπτά ελέγχουμε και αν τα κανελόνια μας τρυπιούνται με το πιρούνι είναι έτοιμα. Δεν τα αφήνουμε να παραψηθούν γιατί ξεραίνονται οι άκρες και δεν είναι τόσο ζουμερά και ευπαρουσίαστα. Καλοφάγωτα!!!

Αντιδράσεις

Από

poetry
poetry @cook_8503684
στις
Ηράκλειο,Ελλάδα