Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 1 συσκευασία κανελόνια
  2. Για τη γέμιση
  3. 500 γρ. σπανάκι ζεματισμένο και ψιλοκομμένο
  4. 200 γρ. κατίκι Δομοκού ή ανθότυρο
  5. 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  6. ελαιόλαδο
  7. αλατοπίπερο
  8. Για την κρέμα τυριού
  9. 600 ml. γάλα
  10. 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  11. 4 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  12. 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  13. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ψιλοκομμένο σπανάκι, αφού πρώτα το έχουμε ζεματίσει και αφήσει να κρυώσει.

  2. 2

    Προσθέτουμε το κατίκι, το κεφαλοτύρι, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα κανελόνια.

  3. 3

    Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ καλά λαδωμένο.

  4. 4

    Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τυριού, σαν μια αραιή μπεσαμελ. Απλώνουμε τη σάλτσα τυριού πάνω από τα κανελόνια και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη τυρί τριμμένο ώστε να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα κατά την ώρα του ψησίματος.

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Μελινα Παπαδοπουλου
Μελινα Παπαδοπουλου @mel1na
Τη σάλτσα τυριού τη κάνουμε στη κατσαρόλα σε φωτιά η έτσι απλά σε ένα μπολ?

Από

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ
στις
,ΕΛΛΑΣ