κύρια φωτογραφία συνταγής Κανελόνια με σπανάκι

Κανελόνια με σπανάκι

Μαγειρεύτηκε 9 φορές
gioted
gioted @cook_8450293

Για αλλαγή στα κλασικά κανελόνια, έφτιαξα αυτά λίγο με βοήθεια από διάφορες συνταγές και λίγο αυτοσχεδιάζοντας για να έρθουν πιο κοντά στα γούστα μας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
  1. 1 πακέτο κανελόνια
  2. 1 πακέτο σπανάκι κατεψυγμένο (δεν είχα φρέσκο)
  3. 2-3 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμένες.
  4. διάφορα τυριά που να λιώνουν (προτιμώ γκούντα και ρεγκάτο)
  5. 4-5 κρεμυδάκια φρέσκα ή 2 ξερά
  6. 2 σκελίδες σκόρδο
  7. λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
  8. λίγο άνηθο, αλάτι, πιπέρι
  9. 1 κουταλάκι ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζω ελαφρά τα μισά κρεμμυδάκια και τη μια σκελίδα σκόρδο σε μία κατσαρόλα.

  2. 2

    Βάζω και το σπανάκι να τσιγαριστεί και να πιεί ελαφρώς τα υγρά του. (Όχι να στεγνώσει)

  3. 3

    Ρίχνω τη μισή κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνω και τ' αφήνω να πάρουν 2-3 βράσεις. Πριν τα αποσύρω από τη φωτιά ρίχνω τον άνηθο.

  4. 4

    Τ' αφήνω σε μια μεριά να κρυώσει και σε ένα τηγανάκι βάζω λίγο λάδι και τα υπόλοιπα κρεμύδια με το σκόρδο.

  5. 5

    Τσιγαρίζω ελαφρά και ρίχνω τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω τη ζάχαρη και αφήνω να δέσει λίγο αλλά να έχει αρκετά υγρά.

  6. 6

    Μόλις κρυώσει το σπανάκι, ρίχνω μπόλικο τυρί, 2 κουταλάκια από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύω.

  7. 7

    Σε ένα ταψί, βάζω λίγη από τη σάλτσα ντομάτας κάτω και αρχίζω να γεμίζω τα κανελόνια με το μίγμα σπανάκι-τυρί.

  8. 8

    Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200βαθμούς.

  9. 9

    Μόλις τελειώσω με το γέμισμα, περιχύνω τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, ρίχνω και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω για περίπου 30 λεπτά. (εξαρτάται από τον φούρνο σας)

  10. 10

    Αφού δω ότι έχουν βράσει καλά τα κανελόνια και κοντεύουν, βγάζω το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζω με λίγο τυρι και αφήνω κανα δεκάλεπτο με τέταρτο για να πάρουν χρώμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (9)

Σχόλια (36)

Elefteria
Elefteria @cook_8450398
έκανα μια παρόμοια συνταγή (από μια συσκευασία κανελόνια) και μου φάνηκε καλό για μεζέ όχι όμως και για κυρίως πιάτο. Πολύ βαρύ,πολύ έντονες γεύσεις.

Από

gioted
gioted @cook_8450293
στις