κύρια φωτογραφία συνταγής Κανελόνια με Τυρί - Ζαμπόν και Μπεσαμέλ
teri
teri @cook_8452061

Για όσους θέλουν να φάνε οπωσδήποτε κανελόνια αλλά δεν έχουν ετοιμάσει κιμά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν γεμίζουμε τα κανελόνια, για να μην σπάσουν τα γεμίζουμε από την μια μεριά και μετά τα συνεχίζουμε το γέμισμα από την άλλη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
5 άτομα
  1. 1 συσκευασία κανελόνια
  2. 1 μεγάλο κουτί ζαμπόν
  3. 500 γρμ. τυρί τριμμένο που να λιώνει
  4. Για την μπεσαμέλ
  5. 2 ποτήρια νερού γάλα εβαπορέ
  6. 1 ποτήρι νερό
  7. ξύσμα από ένα λεμόνι
  8. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  9. 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
  10. 8 κουταλιές αλεύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τοποθετούμε σε ένα μπολ το ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια, τα 3/5 από το τριμμένο τυρί και το πιπέρι.

  2. 2

    Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα αυτό και τα αφήνουμε στην άκρη.

  3. 3

    Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Εάν είναι σφιχτή προσθέτουμε λίγο νερό.

  4. 4

    Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το 1/5 τυρί από αυτό που κρατήσαμε.

  5. 5

    Σε ταψάκι τοποθετούμε λίγη μπεσαμέλ και στρώνουμε με τάξη τα κανελόνια. Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ και να μαλακώσουν τα κανελόνια.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (9)

Tania
Tania @cook_8451739
Κι εγω κανω αυτήν την συνταγη μονο που στο μειγμα τυριου-σαμπον βαζω κ λιγη μπεσαμέλ. Γινεται μούρλια!

Από

teri
teri @cook_8452061
στις
[url=http://www.glitter-graphics.com][img]http://dl7.glitter-graphics.net/pub/47/47367d62ix1b3gz.gif[/img][/url]
Δες περισσότερα