Κανελόνια με Τυρί - Ζαμπόν και Μπεσαμέλ
Για όσους θέλουν να φάνε οπωσδήποτε κανελόνια αλλά δεν έχουν ετοιμάσει κιμά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν γεμίζουμε τα κανελόνια, για να μην σπάσουν τα γεμίζουμε από την μια μεριά και μετά τα συνεχίζουμε το γέμισμα από την άλλη.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετούμε σε ένα μπολ το ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια, τα 3/5 από το τριμμένο τυρί και το πιπέρι.
-
2
Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα αυτό και τα αφήνουμε στην άκρη.
-
3
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Εάν είναι σφιχτή προσθέτουμε λίγο νερό.
-
4
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το 1/5 τυρί από αυτό που κρατήσαμε.
-
5
Σε ταψάκι τοποθετούμε λίγη μπεσαμέλ και στρώνουμε με τάξη τα κανελόνια. Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ και να μαλακώσουν τα κανελόνια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (9)