Κανελόνια με τόνο και κόκκινη σάλτσα
Μακαρονάδα με τόνο; Όχι πάλι! Να μια συνταγή για ζυμαρικά με τόνο, αλλά με διαφορετικό τρόπο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για τις ψιλοκομμένες ντομάτες στη σάλτσα, μπορείτε να βάλετε μισή κονσέρβα ντοματάκια. Αν δεν κάνετε δίαιτα, μπορείτε να προσθέσετε λίγη κρέμα γάλακτος ή επιπλέον τριμμένο τυρί πάνω από τη σάλτσα πριν βάλετε το φαγητό στο φούρνο. Προσέξτε το μέγεθος του πυρέξ σας, πρέπει να είναι τέτοιο ώστε τα κανελόνια να είναι τοποθετημένα δίπλα δίπλα κολλητά και η σάλτσα να τα σκεπάζει για να ψηθούν. Η συνταγή γεννήθηκε μια μέρα που δεν ήθελα να φτιάξω πάλι τη γνωστή μακαρονάδα με τόνο. Αν σας περισσέψει γέμιση, μπορείτε να τη ρίξετε πάνω από τα κανελόνια στο πυρέξ ή να φτιάξετε τα καταπληκτικά Καναπεδάκια με τόνο , που σε ένα βαθμό αποτέλεσαν την έμπνευση για τη συνταγή αυτή!
Υλικά
-
10 κανελόνια
-
2 μεγάλες κονσέρβες τόνο σε νερό
-
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
-
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
τριμμένο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
-
Για τη σάλτσα
-
4 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
-
1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας από κουτί
-
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
-
1/2 σκελίδα σκόρδο
-
αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
-
2
Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς κενά μεταξύ τους.
-
3
Φτιάχνουμε τη σάλτσα, βάζοντας όλα τα υλικά της σε μια μικρή κατσαρόλα και τη βράζουμε για 8-10 λεπτά.
-
4
Περιχύνουμε τα κανελόνια με τη σάλτσα, ώστε να τα σκεπάζει. Αν δεν τα σκεπάζει, προσθέτουμε λίγο νερό.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
Σχόλια (3)