Κανελόνια πατάτας με κοτόπουλο
Υλικά
-
1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
-
1 καρότο χοντροκομμένο
-
300 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο
-
1 ξύλο κανέλας
-
4 μπαχάρια
-
1 ποτήρι νερό
-
100 ml ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
Για τα κανελόνια πατάτας
-
3 μεγάλες και μακριές πατάτες
-
2 καρότα κομμένα σε λωρίδες λεπτές
-
2 κολοκύθια κομμένα σε λωρίδες λεπτές
-
100 γρ. ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το καρότο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά.
-
2
Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα και ένα λεπτό αργότερα προσθέτουμε την κανέλα, τα μπαχάρια, ένα ποτήρι νερό, λίγο αλατοπίπερο και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για μία ώρα.
-
3
Μόλις είναι έτοιμο, παίρνουμε τα μπούτια και τα ξεψαχνίζουμε.
-
4
Πλένουμε, καθαρίζουμε, κόβουμε σε πολύ λεπτές μακριές φέτες και ζεματίζουμε για δευτερόλεπτα την πατάτα σε καυτό νερό.
-
5
Παίρνουμε μια από τις φέτες της πατάτας, τοποθετούμε λίγη ποσότητα από τα καρότα και τα κολοκύθια και λίγο από το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο και αφού την τυλίξουμε, την τηγανίζουμε.
-
6
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις φέτες της πατάτας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)