Κανταΐφι 2
Κανταϊφι με σίγουρη επιτυχία και νοστιμιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ το ψήνω σε τετράγωνο πυρέξ 35Χ25 και βγαίνουν 16 κομμάτια. Μπορείτε να τα φτιάξετε και μικρά (μπουκίτσες).
Υλικά
-
1 πακ. φύλλο κανταϊφι
-
250 γρ. αμυγδαλόψυχα τριμμένη
-
1 κ.σ κανέλλα
-
1 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
-
1 κούπα βούτυρο λυωμένο
-
Για το σιρόπι
-
1 κιλό ζάχαρη
-
3 ποτήρια νερό
-
1 κ.σ χυμό λεμόνι
-
1 βανίλλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε την αμυγδαλόψυχα με τη φρυγανιά και την κανέλα.
-
2
Βουτυρώνουμε το ταψί.
-
3
Παίρνουμε λίγο από το φύλλο το ανοίγουμε και βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στην ακρη. Το τυλίγουμε ρολό με μακρόστενο σχήμα και το βάζουμε στο ταψί.
-
4
Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή τοποθετόντας το ενα δίπλα στο άλλο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
-
5
΄Οταν γεμίσουμε το ταψί μας περιχύνουμε τα κομμάτια με 1 κ.σ ζεστό βούτυρο.
-
6
Ψήνουμε στους 180 σε αντίσταση για 45 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.
-
7
Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό καυτό σιρόπι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)