κύρια φωτογραφία συνταγής Κανταΐφι 2
zoe
zoe @cook_8449839
ΜΥΚΟΝΟΣ

Κανταϊφι με σίγουρη επιτυχία και νοστιμιά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ το ψήνω σε τετράγωνο πυρέξ 35Χ25 και βγαίνουν 16 κομμάτια. Μπορείτε να τα φτιάξετε και μικρά (μπουκίτσες).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 πακ. φύλλο κανταϊφι
  2. 250 γρ. αμυγδαλόψυχα τριμμένη
  3. 1 κ.σ κανέλλα
  4. 1 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
  5. 1 κούπα βούτυρο λυωμένο
  6. Για το σιρόπι
  7. 1 κιλό ζάχαρη
  8. 3 ποτήρια νερό
  9. 1 κ.σ χυμό λεμόνι
  10. 1 βανίλλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε την αμυγδαλόψυχα με τη φρυγανιά και την κανέλα.

  2. 2

    Βουτυρώνουμε το ταψί.

  3. 3

    Παίρνουμε λίγο από το φύλλο το ανοίγουμε και βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στην ακρη. Το τυλίγουμε ρολό με μακρόστενο σχήμα και το βάζουμε στο ταψί.

  4. 4

    Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή τοποθετόντας το ενα δίπλα στο άλλο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

  5. 5

    ΄Οταν γεμίσουμε το ταψί μας περιχύνουμε τα κομμάτια με 1 κ.σ ζεστό βούτυρο.

  6. 6

    Ψήνουμε στους 180 σε αντίσταση για 45 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.

  7. 7

    Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό καυτό σιρόπι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

gerasimos
gerasimos @cook_8452157
τη μια κο΄θπα βούτυρο τη ρίχνεις πάνω στο γλυκό? δεν είναι πολύ?

Από

zoe
zoe @cook_8449839
στις
ΜΥΚΟΝΟΣ