Κανταΐφι φωλίτσες
Εξαιρετικά ελαφρύ γλύκισμα παρ'ότι είναι σιροπιαστό και με ωραία εμφάνιση....
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να βάλουμε και φυστίκι Αιγίνης αν δεν προτιμάμε τα καρύδια....
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.
-
2
Χτυπάμε τη σαντιγύ και τη βάζουμε στο ψυγείο να "κρυώσει".
-
3
Κόβουμε τα καρύδια σε μικρά κομμάτια.
-
4
Ξύνουμε το κανταίφι και κάνουμε φωλίτσες με το χέρι. Τις τοποθετούμε σε ταψί βουτυρωμένο, βάζουμε καρύδι στο κέντρο της φωλίτσας και πασπλίζουμε με λίγη κανέλα. Ραντίζουμε με καλαμποκέλαιο ή βούτυρο λιωμένο.
-
5
Ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
-
6
Περιχύνουμε τις φωλίτσες με κρύο σιρόπι και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
-
7
Γαρνίρουμε με σαντιγύ και κερασάκι.
Σχόλια (8)
θέλω να τις φτιάξω με κρέμα ζαχαροπλαστικής