Margiova
Margiova @KoXan

Εξαιρετικά ελαφρύ γλύκισμα παρ'ότι είναι σιροπιαστό και με ωραία εμφάνιση....

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να βάλουμε και φυστίκι Αιγίνης αν δεν προτιμάμε τα καρύδια....

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 κομμάτια περίπου
  1. 500 γρ. κανταίφι
  2. 1 ποτήρι νερού καρύδια
  3. βούτυρο γάλακτος ή καλαμποκέλαιο
  4. Σιρόπι
  5. 4 ποτήρια ζάχαρη
  6. 3,5 ποτήρια νερό
  7. χυμός λεμονιού
  8. Γαρνίρισμα
  9. 250 γρ. κρέμα γάλακτος ή ότι σαντιγύ προτιμάτε
  10. κερασάκια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.

  2. 2

    Χτυπάμε τη σαντιγύ και τη βάζουμε στο ψυγείο να "κρυώσει".

  3. 3

    Κόβουμε τα καρύδια σε μικρά κομμάτια.

  4. 4

    Ξύνουμε το κανταίφι και κάνουμε φωλίτσες με το χέρι. Τις τοποθετούμε σε ταψί βουτυρωμένο, βάζουμε καρύδι στο κέντρο της φωλίτσας και πασπλίζουμε με λίγη κανέλα. Ραντίζουμε με καλαμποκέλαιο ή βούτυρο λιωμένο.

  5. 5

    Ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

  6. 6

    Περιχύνουμε τις φωλίτσες με κρύο σιρόπι και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

  7. 7

    Γαρνίρουμε με σαντιγύ και κερασάκι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

Ρούλα Ευαγγέλου
Ρούλα Ευαγγέλου @cook_9482610
μπορώ να τις βάλω στην καταψυξη,;
θέλω να τις φτιάξω με κρέμα ζαχαροπλαστικής

Από

Margiova
Margiova @KoXan
στις