Καραβιδομακαρονάδα λεμονάτη

21 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Dimitris Zlatanos
Dimitris Zlatanos @cook_8487466
Thessaloníki, Greece,Ελλας

Ενα δροσερό καλοκαιρινό πιάτο που ενθουσιάζει μιας και παρόμοιο του σπάνια βρίσκουμε!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Tipαν θέλετε πριν ρίξετε το διάλυμα του κορν φλάουρ στο ζουμι τραβήξτε τις καραβίδες με μια τρυπητή κουτάλα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 πιάτα
  1. 1 Kg μέτριες καραβίδες
  2. αλάτι
  3. πιπέρι
  4. σκόνη σκόρδο
  5. λίγο κάρυ
  6. 1 πακέτο μακαρόνια (προτιμώ bavette)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε λίγο λάδι σε ενα τηγάνι και κάνουμε ενα γύρισμα τις καραβίδες ισα-ισα ν' αλλάξουν χρώμα! (Στο στάδιο αυτό οποιος επιθυμεί μπορεί να τσιγαρίσει πρώτα λίγο κρεμμύδι και πιπεριά!).

  2. 2

    Προσθέτουμε ζεστό νερό σιγά σιγά να σκεπαστούν σχεδόν οι καραβιδες και προσθέτουμε τον χυμό απο τα λεμόνια και το υπόλοιπο λάδι. Το αφήνουμε να βράσει 8'.

  3. 3

    Όσο βράζει διαλύουμε το κόρν φλάουρ με λιγο κρύο νερό.

  4. 4

    Μολις βράσουν οι καραβίδες κατεβάζουμε απο τη φωτιά το σκεύος και ρίχνουμε αργα - αργα, ανακατεύοντας συνέχεια, το διάλυμα του κορν φλάουρ. Με αυτό τον τρόπο το ζουμί θα πήξει σε σάλτσα!

  5. 5

    Προσθέτουμε ανακατεύοντας τα μπαχαρικά και τον μαϊντανό.

  6. 6

    Βράζουμε τα μακαρόνια οσο χρόνο λέει ο κατασκευαστής.

  7. 7

    Δεν τα σουρωνουμε!!

  8. 8

    Παίρνουμε με την πηρούνα μακαρόνια και τα κρατάμε λιγο  πάνω απο την κατσαρόλα να στραγγίξουν και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα.

  9. 9

    Σερβιρουμε διακοσμώντας το πιάτο με λίγο μαϊντανο!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Dimitris Zlatanos
Dimitris Zlatanos @cook_8487466
στις
Thessaloníki, Greece,Ελλας

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα