Καραμέλα γάλακτος 2

9 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
masterchef1234567890
masterchef1234567890 @cook_8509103

Μία πολύ γλυκιά καραμέλα,την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παντού!Αυτή η συνταγή έχει ρίζες από τη Λατινική Αμερική και κανονικά λέγεται dulce de leche.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σε κάποιες χώρες, όπως στο Μεξικό και στο Περού, χρησιμοποιούν γάλα κατσίκας. Στην Αργεντινή, το χρησιμοποιούν για γέμιση σε μπισκότα. Επίσης, πάει πολύ και με παγωτό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

400 γραμμάρια
  1. 350 γρ. ζάχαρη
  2. 1 λίτρο γάλα
  3. 1-2 βανίλιες (ανάλογα το πόσο άρωμα θέλουμε)
  4. 1/2 κουταλάκι σόδα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παραδοσιακά στη συνταγή χρησιμοποιείται χάλκινη κατσαρόλα, αλλά αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε κανονική. Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το γάλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά.

  2. 2

    Όταν διαλυθεί η ζάχαρη, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε τη σόδα και τη βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς.

  3. 3

    Μόλις πάρει βράση το μίγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε, ανακατεύοντας κάθε λίγο, για μιάμιση με δύο ώρες, ανάλογα την κουζίνα.

  4. 4

    Όταν πάρει χρώμα, βγάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε σε βαζάκια και αφήνουμε να κρυώσει.

  5. 5

    Βάζουμε στο ψυγείο. Διατηρείται μέχρι 2 εβδομάδες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

masterchef1234567890
στις