Καραμέλα γάλακτος 2
Μία πολύ γλυκιά καραμέλα,την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παντού!Αυτή η συνταγή έχει ρίζες από τη Λατινική Αμερική και κανονικά λέγεται dulce de leche.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε κάποιες χώρες, όπως στο Μεξικό και στο Περού, χρησιμοποιούν γάλα κατσίκας. Στην Αργεντινή, το χρησιμοποιούν για γέμιση σε μπισκότα. Επίσης, πάει πολύ και με παγωτό.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παραδοσιακά στη συνταγή χρησιμοποιείται χάλκινη κατσαρόλα, αλλά αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε κανονική. Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το γάλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά.
-
2
Όταν διαλυθεί η ζάχαρη, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε τη σόδα και τη βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς.
-
3
Μόλις πάρει βράση το μίγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε, ανακατεύοντας κάθε λίγο, για μιάμιση με δύο ώρες, ανάλογα την κουζίνα.
-
4
Όταν πάρει χρώμα, βγάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε σε βαζάκια και αφήνουμε να κρυώσει.
-
5
Βάζουμε στο ψυγείο. Διατηρείται μέχρι 2 εβδομάδες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια