Καραμέλα (σαν βρασμένο ζαχαρούχο)

Bαθμολογία: 4.6
       
 
5 ψήφοι
,

Περιγραφή

Πρόσφατα έφτιαξα την banoffee της KaterinaK όπου για την κατασκευή της καραμέλας έπρεπε να αφήσω το ζαχαρούχο να βράσει στην κονσέρβα για 3 ώρες. Έτσι βρήκα αυτή την καραμέλα με αντίστοιχη ύφη και γεύση αλλά πολύ πιο γρήγορη!
Καραμέλα (σαν βρασμένο ζαχαρούχο)
photo: Ζουζουνελ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 φλιτζανιού βούτυρο soft
  • 1/2 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κουτί ζαχαρούχο
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι καλαμποκιού
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Βούτυρο , Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ρίχνω τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ανακατεύω.
  2. Μόλις ζεσταθεί προσθέτω το ζαχαρούχο και το σιρόπι.
  3. Χαμηλώνω τη φωτιά και το αφήνω να βράσει για 5 λεπτά ανακατεύοντας απαλά.
  4. Το απομακρύνω από την εστία και συνεχίζω να το ανακατεύω για 3 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν είστε φαν της καραμέλας ίσως χρειαστείτε διπλή δόση. Όταν κρυώσει η καραμέλα πήζει αλλά εάν στο ανακάτεμα σας φάνει όχι αρκετά πηχτή προσθέστε 3 κουταλιές σιρόπι αντί για 2 ή κρατήστε το σκεύος στη φωτιά 2 λεπτάκια ακόμα. Καλή επιτυχία

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από mariagagales, 10-9-11  
    θα ηθελα να σε ρωτησω που βρισκουμε σιροπι καλαμποκιου και αν αντι γι αυτο μπορουμε να βαλουμε κατι αλλο που το βρισκουμε πιο ευκολα....
    #
    Σχόλιο από bvick, 10-9-11  
    το βρισκεις στο σουπερμαρκετ στα ραφια με την ζαχαρη. ειναι λιγοτερο γλυκο απο την κοινη ζαχαρη. Δεν εχω δοκιμασει να το φτιαξω με κατι αλλο γι'ατο θα σου σνηστουσα την γλυκοζη αλλα με καθε επιφυλαξη... ειμαι σχεδον σιγουρη οτι θα βρεις σιροπι καλαμποκιο στο σουπερ μαρκετ (πωλειται σε βαζακι κι εγω μεχρι να το χρειαστο σε καποια σνταγη δε το ειχα παρατηρησει ποτε!)
    #
    Σχόλιο από liovag, 18-11-11  
    Αν προσθέσω ή αφαιρέσω βουτυρο απο την καραμελα αυτο τη επιπτωση θα εχει??
    #
    Σχόλιο από bvick, 19-11-11  
    η προσθηκη ή αφαιρεση θα εχει επιπτωσεις στην ρευστοτητα της καραμελας και αν βαλεις περισσοτερο ισως να μην πετυχεις την πυκνοτητα. απο την αλλη εαν αφαιρεσεις νομιζω οτι θα αλλαξει η γευση. για να καταλαβεις το τελικο αποτελεσμα εχει γευση σαν τις καραμελες βουτυρου (αυτες με την αγελαδιτσα) αλλα σε ρευστη μορφη φυσικα.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 19-11-11  
    Πολυ ωραια φαινετε η συνταγη και γρηγορη,θα ηθελα να σε ρωτησω για την ζαχαρη οταν λες μαυρη ενοεις μηπως την καφε;;; γιατι η μαύρη-μαυρη εχει ιδαιτερη γευση που δεν βγαίνει σε καραμελα,θα ηθελα να την φτιαξω αν ειχα αυτην την διευκρίνηση,γιατι την μαυρη την ζαχαρη οπου την εχω βαλει εχω πεταξει το γλυκο στο τελος,ισως να μην μου αρεσει η γευση της τελικα!Ευχαριστω !!
    #
    Σχόλιο από bvick, 22-11-11  
    Ζουζουνελ συγνωμη που αργησα να απαντησω. τη συνταγη την εχω φτιαξει και με μαυρη και με ξανθια (καστανη) με εξισου καλο αποτελεσμα. η γευση που λες μαλλον οφειλεται στην μελασα που περιεχουν. εαν δεν σου αρεσει ουτε η καστανη και θελησεις να χρεισημοποιησεις λευκηθα σου προτεινα να μειωσεις λιγο την ποσοτητα ζαχαρης αλλα και βουτυρου, γιατι η λιγοτερο κατεργασμενες ζαχαρες εκτος οτι δεν ειναι τοσο γλυκες εχου την ιδιοτητα να σκληρενουν πιο γρηγορα. καλη επιτυχα
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 22-11-11  
    Ευχαριστω dvick,δεν εχω προβλημα με την καστανη η την καφε ζαχαρη ,η μαυρη απλως δεν μου αρεσει,την εφτιαξα σημερα την καραμελα και πραγματικα ειναι πολυ γρηγορη, και σε γευση ιδια με το βρασμενο ζαχαρουχο,μου αρεσε παρα πολυ,την εβαλα και εγω στο banoffee εγινε τελειο!!Ευχαριστουμε για την ομορφη και γρηγορη συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από karavour, 23-11-11  
    όταν λες σιρόπι καλαμποκιού εννοείς τη γλυκόζη ή είναι κάτι άλλο?
    #
    Σχόλιο από Tasoula2208, 23-11-11  
    ΜΠΡΑΒΟ !!! Πολύ καλή και κυρίως εύκολη η καραμέλα. Ναι το σιρόπι καλαμποκιού είναι η γλυκόζη.
    #
    Σχόλιο από bvick, 23-11-11  
    Ζουζουνελ και τασουλα ευχαριστω πολυ για τα πιρουνακια! πολυ χαιρομαι που σας αρεσε :)

    karavour οπως λεει και η tasoula2208 την γλυκοζη εννοω αλλα την εγραψα ετσι γιατι συνηθως τη βρισκω στο σουπερμακετ σαν korn syrup.

    Y.Γ. Ζουζουνελ τωρα ειδα το μπανοφι σου και ειναι αψογο! πολυ εξυπνο το κολπακι με την μπανανιτσα και το κουπατ!
    #
    Σχόλιο από katerina81, 21-4-12  
    καλησπερα!
    δεν θελω να με παρεξηγησετε,αλλα θα ηθελα να σας ενημερωσω σε περιπτωση που δεν το γνωριζετε, οτι βρασμενο ζαχαρουχο βρισκουμε σε ρωσικα market,για οσους μπορουν να πανε σε ενα τετοιο μαγαζι,ειναι απιστευτη ευκολια!
    φιλικα,
    κατερινα
    #
    Σχόλιο από bvick, 21-4-12  
    katerina81 για τι να σε παρεξηγησουμε???
    τετοιες πληροφοριες μας λυνουν τα χερια κυριολεκτικα! πως το ζηταμε? εχει καποιο ονομα/ μαρκα κλπ?
    #
    Σχόλιο από despinal, 4-6-13  
    Τέτοια κρέμα καραμέλας έκανα για μια βρετανική συνταγή μπισκότων (millionaire's shortbread), μόνο που η εκτέλεση ήταν ακόμη πιο εύκολη! Απλά βάζουμε ένα ζαχαρούχο με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι και ανακατεύουμε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Το αποτέλεσμα ήταν σκέτη κόλαση!
    #
    Σχόλιο από bvick, 5-6-13  
    Κι εγω απο Shortbreads με καραμελα και σοκολατα τη βρηκα και πλεον τη χρεισημοποιω οπουδηποτε χρειαζεται καραμελα γαλακτος ή salted caramel.

    χμμ... θα δοκιμασω και τη συνταγη σου γιατι ακουγεται πραγματικα πανευκολη και γρηγορη :)
    #
    Σχόλιο από kikibebe2, 26-4-14  
    Πολύ νόστιμη και εύκολή!!!την έβαλα και εγώ στο banoffe της KaterinaK και έγινε ένα γλυκάκι μούρλια!!είχα προσπαθησει παλιότερα το βρασμένο ζαχαρούχο και όταν το άνοιξα μέσα ήταν ζαχαρωμένο!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 2-11-14  
    Για να είμαι ειλικρινής, τελικά θα προτιμούσα να είχα βράσει ζαχαρούχο! Δεν ξέρω τι πήγε στραβα, στα λεπτά που δίνεις η κρέμα εξακολουθούσε να είναι σχετικά λευκό το μείγμα και δεν μύριζε σαν καραμέλα. Όσο το άφηνα έπαιρνε το χαρακτηριστικό χρώμα της καραμέλας, αλλά έπηζε κιολας. Αποτέλεσμα να μην απλώνεται τελικά ομοιόμορφα στην τούρτα μου και το τελικά αποτέλεσμα να είναι μαστιχωτό πέραν του δέοντος. Γευστικά η καραμέλα ήταν νόστιμη, αλλά δεν νομίζω να ξαναμπώ στον κόπο.

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 19-11-11  
    Πολυ ωραια φαινετε η συνταγη και γρηγορη,θα ηθελα να σε ρωτησω για την ζαχαρη οταν λες μαυρη ενοεις μηπως την καφε;;; γιατι η μαύρη-μαυρη εχει ιδαιτερη γευση που δεν βγαίνει σε καραμελα,θα ηθελα να την φτιαξω αν ειχα αυτην την διευκρίνηση,γιατι την μαυρη την ζαχαρη οπου την εχω βαλει εχω πεταξει το γλυκο στο τελος,ισως να μην μου αρεσει η γευση της τελικα!Ευχαριστω !!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 22-11-11  
    Ευχαριστω dvick,δεν εχω προβλημα με την καστανη η την καφε ζαχαρη ,η μαυρη απλως δεν μου αρεσει,την εφτιαξα σημερα την καραμελα και πραγματικα ειναι πολυ γρηγορη, και σε γευση ιδια με το βρασμενο ζαχαρουχο,μου αρεσε παρα πολυ,την εβαλα και εγω στο banoffee εγινε τελειο!!Ευχαριστουμε για την ομορφη και γρηγορη συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από karavour, 23-11-11  
    όταν λες σιρόπι καλαμποκιού εννοείς τη γλυκόζη ή είναι κάτι άλλο?
    #
    Σχόλιο από Tasoula2208, 23-11-11  
    ΜΠΡΑΒΟ !!! Πολύ καλή και κυρίως εύκολη η καραμέλα. Ναι το σιρόπι καλαμποκιού είναι η γλυκόζη.
    #
    Σχόλιο από katerina81, 21-4-12  
    καλησπερα!
    δεν θελω να με παρεξηγησετε,αλλα θα ηθελα να σας ενημερωσω σε περιπτωση που δεν το γνωριζετε, οτι βρασμενο ζαχαρουχο βρισκουμε σε ρωσικα market,για οσους μπορουν να πανε σε ενα τετοιο μαγαζι,ειναι απιστευτη ευκολια!
    φιλικα,
    κατερινα
    #
    Σχόλιο από bvick, 21-4-12  
    katerina81 για τι να σε παρεξηγησουμε???
    τετοιες πληροφοριες μας λυνουν τα χερια κυριολεκτικα! πως το ζηταμε? εχει καποιο ονομα/ μαρκα κλπ?
    #
    Σχόλιο από kikibebe2, 26-4-14  
    Πολύ νόστιμη και εύκολή!!!την έβαλα και εγώ στο banoffe της KaterinaK και έγινε ένα γλυκάκι μούρλια!!είχα προσπαθησει παλιότερα το βρασμένο ζαχαρούχο και όταν το άνοιξα μέσα ήταν ζαχαρωμένο!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 2-11-14  
    Για να είμαι ειλικρινής, τελικά θα προτιμούσα να είχα βράσει ζαχαρούχο! Δεν ξέρω τι πήγε στραβα, στα λεπτά που δίνεις η κρέμα εξακολουθούσε να είναι σχετικά λευκό το μείγμα και δεν μύριζε σαν καραμέλα. Όσο το άφηνα έπαιρνε το χαρακτηριστικό χρώμα της καραμέλας, αλλά έπηζε κιολας. Αποτέλεσμα να μην απλώνεται τελικά ομοιόμορφα στην τούρτα μου και το τελικά αποτέλεσμα να είναι μαστιχωτό πέραν του δέοντος. Γευστικά η καραμέλα ήταν νόστιμη, αλλά δεν νομίζω να ξαναμπώ στον κόπο.

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mariagagales, 10-9-11  
    θα ηθελα να σε ρωτησω που βρισκουμε σιροπι καλαμποκιου και αν αντι γι αυτο μπορουμε να βαλουμε κατι αλλο που το βρισκουμε πιο ευκολα....
    #
    Σχόλιο από bvick, 10-9-11  
    το βρισκεις στο σουπερμαρκετ στα ραφια με την ζαχαρη. ειναι λιγοτερο γλυκο απο την κοινη ζαχαρη. Δεν εχω δοκιμασει να το φτιαξω με κατι αλλο γι'ατο θα σου σνηστουσα την γλυκοζη αλλα με καθε επιφυλαξη... ειμαι σχεδον σιγουρη οτι θα βρεις σιροπι καλαμποκιο στο σουπερ μαρκετ (πωλειται σε βαζακι κι εγω μεχρι να το χρειαστο σε καποια σνταγη δε το ειχα παρατηρησει ποτε!)
    #
    Σχόλιο από liovag, 18-11-11  
    Αν προσθέσω ή αφαιρέσω βουτυρο απο την καραμελα αυτο τη επιπτωση θα εχει??
    #
    Σχόλιο από bvick, 19-11-11  
    η προσθηκη ή αφαιρεση θα εχει επιπτωσεις στην ρευστοτητα της καραμελας και αν βαλεις περισσοτερο ισως να μην πετυχεις την πυκνοτητα. απο την αλλη εαν αφαιρεσεις νομιζω οτι θα αλλαξει η γευση. για να καταλαβεις το τελικο αποτελεσμα εχει γευση σαν τις καραμελες βουτυρου (αυτες με την αγελαδιτσα) αλλα σε ρευστη μορφη φυσικα.
    #
    Σχόλιο από bvick, 22-11-11  
    Ζουζουνελ συγνωμη που αργησα να απαντησω. τη συνταγη την εχω φτιαξει και με μαυρη και με ξανθια (καστανη) με εξισου καλο αποτελεσμα. η γευση που λες μαλλον οφειλεται στην μελασα που περιεχουν. εαν δεν σου αρεσει ουτε η καστανη και θελησεις να χρεισημοποιησεις λευκηθα σου προτεινα να μειωσεις λιγο την ποσοτητα ζαχαρης αλλα και βουτυρου, γιατι η λιγοτερο κατεργασμενες ζαχαρες εκτος οτι δεν ειναι τοσο γλυκες εχου την ιδιοτητα να σκληρενουν πιο γρηγορα. καλη επιτυχα
    #
    Σχόλιο από bvick, 23-11-11  
    Ζουζουνελ και τασουλα ευχαριστω πολυ για τα πιρουνακια! πολυ χαιρομαι που σας αρεσε :)

    karavour οπως λεει και η tasoula2208 την γλυκοζη εννοω αλλα την εγραψα ετσι γιατι συνηθως τη βρισκω στο σουπερμακετ σαν korn syrup.

    Y.Γ. Ζουζουνελ τωρα ειδα το μπανοφι σου και ειναι αψογο! πολυ εξυπνο το κολπακι με την μπανανιτσα και το κουπατ!
    #
    Σχόλιο από bvick, 5-6-13  
    Κι εγω απο Shortbreads με καραμελα και σοκολατα τη βρηκα και πλεον τη χρεισημοποιω οπουδηποτε χρειαζεται καραμελα γαλακτος ή salted caramel.

    χμμ... θα δοκιμασω και τη συνταγη σου γιατι ακουγεται πραγματικα πανευκολη και γρηγορη :)

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από despinal, 4-6-13  
    Τέτοια κρέμα καραμέλας έκανα για μια βρετανική συνταγή μπισκότων (millionaire's shortbread), μόνο που η εκτέλεση ήταν ακόμη πιο εύκολη! Απλά βάζουμε ένα ζαχαρούχο με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι και ανακατεύουμε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Το αποτέλεσμα ήταν σκέτη κόλαση!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    καραμελα σιροπι
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της michael-angelos
    γλυκακια
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της lila4
    Γλασα & κρεμες
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της ΝΙΚΟΛ
    κρεμες σιροπια γλασο
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Σάλτσες
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της soutzouko