Καραμέλα (σαν βρασμένο ζαχαρούχο)
Πρόσφατα έφτιαξα την banoffee της KaterinaK όπου για την κατασκευή της καραμέλας έπρεπε να αφήσω το ζαχαρούχο να βράσει στην κονσέρβα για 3 ώρες. Έτσι βρήκα αυτή την καραμέλα με αντίστοιχη ύφη και γεύση αλλά πολύ πιο γρήγορη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν είστε φαν της καραμέλας ίσως χρειαστείτε διπλή δόση. Όταν κρυώσει η καραμέλα πήζει αλλά εάν στο ανακάτεμα σας φάνει όχι αρκετά πηχτή προσθέστε 3 κουταλιές σιρόπι αντί για 2 ή κρατήστε το σκεύος στη φωτιά 2 λεπτάκια ακόμα. Καλή επιτυχία
Υλικά
-
1/2 φλιτζανιού βούτυρο soft
-
1/2 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
-
1/2 κουτί ζαχαρούχο
-
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι καλαμποκιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνω τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ανακατεύω.
-
2
Μόλις ζεσταθεί προσθέτω το ζαχαρούχο και το σιρόπι.
-
3
Χαμηλώνω τη φωτιά και το αφήνω να βράσει για 5 λεπτά ανακατεύοντας απαλά.
-
4
Το απομακρύνω από την εστία και συνεχίζω να το ανακατεύω για 3 λεπτά.
Σχόλια (16)