κύρια φωτογραφία συνταγής Καραμέλα (σαν βρασμένο ζαχαρούχο)
bvick
bvick @cook_8481184
αθήνα, κέντρο,ελλάδα

Πρόσφατα έφτιαξα την banoffee της KaterinaK όπου για την κατασκευή της καραμέλας έπρεπε να αφήσω το ζαχαρούχο να βράσει στην κονσέρβα για 3 ώρες. Έτσι βρήκα αυτή την καραμέλα με αντίστοιχη ύφη και γεύση αλλά πολύ πιο γρήγορη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν είστε φαν της καραμέλας ίσως χρειαστείτε διπλή δόση. Όταν κρυώσει η καραμέλα πήζει αλλά εάν στο ανακάτεμα σας φάνει όχι αρκετά πηχτή προσθέστε 3 κουταλιές σιρόπι αντί για 2 ή κρατήστε το σκεύος στη φωτιά 2 λεπτάκια ακόμα. Καλή επιτυχία

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1/2 φλιτζανιού βούτυρο soft
  2. 1/2 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  3. 1/2 κουτί ζαχαρούχο
  4. 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι καλαμποκιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνω τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ανακατεύω.

  2. 2

    Μόλις ζεσταθεί προσθέτω το ζαχαρούχο και το σιρόπι.

  3. 3

    Χαμηλώνω τη φωτιά και το αφήνω να βράσει για 5 λεπτά ανακατεύοντας απαλά.

  4. 4

    Το απομακρύνω από την εστία και συνεχίζω να το ανακατεύω για 3 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

mariagagales
mariagagales @mariagagales
θα ηθελα να σε ρωτησω που βρισκουμε σιροπι καλαμποκιου και αν αντι γι αυτο μπορουμε να βαλουμε κατι αλλο που το βρισκουμε πιο ευκολα....

Από

bvick
bvick @cook_8481184
στις
αθήνα, κέντρο,ελλάδα
γεια σας κι απο 'μενα! με λενε Βίκη, και τρελαινομαι για τη σοκολατα! ειμαι μαμα γι'αυτο την περισσοτερη μερα την περναω παιζοντας με την κορουλα μου)μου αρεσει η αυθεντικη, πααδοσιακη, ελληνικη κουζινα αλλα δοκιμαζω και συνταγες απο τις υπολοιπες. η ζαχαροπλαστικη ειναι το αλλο μεγαλο παθος μου και πιστευω πως σε καθε σπιτι πρεπει να υπαρχει καποιο γλυκακι φτιαμενο με αγαπη)
Δες περισσότερα