Ναυσικά
Ναυσικά @nafsika

Ένα λάθος στις αναλογίες για σοκολατάκια με οδήγησε σε αυτό το σοκολατοκαραμελένιο αποτέλεσμα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα της κρέμας εξαρτάται από το πόσο πηχτό ή αραιό θέλουμε να είναι το γλάσο μας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1718 Minutes
  1. 1 κ.σ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεκινάμε λιώνοντας την σοκολάτα σε μπεν μαρί.

  2. 2

    Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα τηγάνι, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σε λίγα λεπτά θα αρχίσει να λιώνει και να γίνεται καραμέλα.

  3. 3

    Όταν αρχίσει να κάνει φουσκάλες και πάρει ένα χρυσό χρώμα, ρίχνουμε όλη την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε γρήγορα, ώστε να μην πήξει η καραμέλα από την κρύα κρέμα γάλακτος. Ακόμα όμως και αν πήξει κατά τόπους, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πάνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα (περίπου 5 λεπτά).

  4. 4

    Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος πάνω στην σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα.

  5. 5

    Το καραμελένιο γλάσσο μας είναι έτοιμο για χρήση!

Σχόλια (2)

karavour
karavour @Irini311979
χμμμ, φαίνεται ενδιαφέρον και μπαίνει στα υπ\'όψιν. Έτσι φτιάχνουμε την καραμέλα γάλακτος (παρεκτός κουβερτούρτας βέβαια). Να ρωτήσω όμως, στη γεύση έχει διαφορά? Φαίνεται δηλαδή έντονα η καραμέλα, για να αξίζει τον κόπο να την φτιάξει κάποιος?

Από

Ναυσικά
στις
Ξεκίνησα από τις Συνταγές της Παρέας το 2006 και έχω υπάρξει για πολλά χρόνια μέλος της διαχειριστικής ομάδας της Cookpad. Έμαθα να μαγειρεύω πρώτα για μένα και μετά για όσους αγαπώ, να ταξιδεύω στο χώρο και τον χρόνο μέσα από γεύσεις και κάθε μέρα να προσπαθώ να φέρω ένα αξιόλογο πιάτο στο τραπέζι μου. Η μαγειρική είναι χαρά και δημιουργία (εντάξει, όχι πάντα, δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες!) και φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Οπότε δεν μπορεί παρά να έχει μια πολύ σημαντική θέση στην δική μου ζωή και καθημερινότητα!
Δες περισσότερα