Καραμελένια γκανάς
Ένα λάθος στις αναλογίες για σοκολατάκια με οδήγησε σε αυτό το σοκολατοκαραμελένιο αποτέλεσμα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποσότητα της κρέμας εξαρτάται από το πόσο πηχτό ή αραιό θέλουμε να είναι το γλάσο μας.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκινάμε λιώνοντας την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
-
2
Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα τηγάνι, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σε λίγα λεπτά θα αρχίσει να λιώνει και να γίνεται καραμέλα.
-
3
Όταν αρχίσει να κάνει φουσκάλες και πάρει ένα χρυσό χρώμα, ρίχνουμε όλη την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε γρήγορα, ώστε να μην πήξει η καραμέλα από την κρύα κρέμα γάλακτος. Ακόμα όμως και αν πήξει κατά τόπους, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πάνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα (περίπου 5 λεπτά).
-
4
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος πάνω στην σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα.
-
5
Το καραμελένιο γλάσσο μας είναι έτοιμο για χρήση!
Σχόλια (2)