foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Σπιτικά ποπ κορν περιχυμένα με ρευστή καραμέλα που ψήνονται στον φούρνο για να γίνουν τραγανά κι αρωματικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλω τα καραμελωμένα ποπ κορν να έχουν έξτρα γεύση, μπορώ να προσθέσω στην καραμέλα μπαχαρικά όπως, πιπέρι cayenne ή curry powder για αλμυρή και πικάντικη γεύση είτε κανέλα και γαρύφαλλο για πιο γιορτινή αίσθηση.Η συνταγή είναι από το προσωπικό μου blog dailycious.gr.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 μερίδες
  1. 3/4 φλ. (ή 180 γρ.) σπόρους καλαμποκιού
  2. 125 γρ. φρέσκο βούτυρο
  3. 3/4 φλ. ζάχαρη ακατέργαστη
  4. 1 κ.σ. μελάσα ή μέλι
  5. 2 πρέζες αλάτι (για να τονίσθεί η γεύση της καραμέλας)
  6. 1/2 κ.γλ. σόδα (για να γίνει πιο αφράτο το μείγμα καραμέλας και να καραμελωθούν πιο εύκολα τα ποπ-κορν)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τοποθετώ το λάδι και το καλαμπόκι στην κατσαρόλα και κλείνω το καπάκι της κατσαρόλας.

  2. 2

    Ανάβω το μάτι στην ψηλότερη θερμοκρασία και περιμένω ωσότου ακούσω το πρώτο «ποπ». Μόλις σκάσουν τα πρώτα ποπ-κορν, σβήνω τελείως την θερμοκρασία έχοντας διαρκώς κλειστό το καπάκι και περιμένω να σκάσουν και τα υπόλοιπα.

  3. 3

    Όταν πια σκάσουν όλα, μετά από 2-3', ανοίγω το καπάκι και μεταφέρω σε μεγάλη γαβάθα.

  4. 4

    Aν προτιμώ μπορώ να εφαρμόσω την συνταγή σε έτοιμα ποπ κορν τα οποία θα πρέπει να είναι περίπου 12-15 φλ..

  5. 5

    Τοποθετώ τα ποπ κορν σε μία μεγάλη γαβάθα.

  6. 6

    Ετοιμάζω την καραμέλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνοντας πρώτα το βούτυρο και ρίχνοντας στην συνέχεια την ζάχαρη (σε μέτρια φωτιά). Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  7. 7

    Γνωρίζω ότι, όσο περισσότερο χρόνο αφήνω το μείγμα πάνω στην φωτιά (σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία) τόσο πιο τραγανά θα γίνουν τα ποπ κορν στην συνέχεια.

  8. 8

    Αφού έχει ομογενοποιηθεί η ζάχαρη με το βούτυρο, προσθέτω την μελάσα (ή το μέλι) και το αλάτι. Στο τέλος ρίχνω την σόδα και διαπιστώνω ότι το μείγμα καραμέλας αποκτά αφράτη και αφρώδη υφή. Δίνω ένα-δύο βράσεις κι αποσύρω από την φωτιά.

  9. 9

    Ρίχνω αμέσως την καραμέλα πάνω από τα ποπ κορν. Ανακατεύω με μία ξύλινη κουτάλα να πάει παντού και να καλυφθούν όλα τα ποπ κορν ομοιογενώς.

  10. 10

    Προθερμαίνω τον φούρνο στους 145°C.

  11. 11

    Αραδιάζω τα καραμελωμένα ποπ κορν πάνω σε 2 λαμαρίνες και τα τοποθετώ στον φούρνο για 10-15’ μέχρι να γίνουν τραγανά. Ανακατεύω τακτικά και παρακολουθώ να μην αρπάξουν. Καλή επιτυχία!

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

katja299
katja299 @cook_8470471
To αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Ωστόσο δυσκολεύτηκα για να την φτιάξω, πιθανώς αυτό να οφείλεται στο ότι δεν είχα ξανακάνει καραμέλα.. Την έφτιαξα δύο φορές, την πρώτη μου βγήκε πολύ σκούρα και πικρή (μάλλον άρπαξε/κάηκε). Την δεύτερη φορά η καραμέλα βγήκε ευτυχώς φυσιολογική. Α, επίσης, έβαλα όλα τα υλικά (ποπ κορν και καραμέλα) μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα για να τα ανακατέψω- δεν ξέρω αν ήταν φυσιολογικό, αλλά εμένα μου χρειάστηκε πολύ, πολύ καλό ανακάτεμα για να πάει σε όλα τα ποπ κορν η καραμέλα. Ενδιαφέρουσα συνταγή, πάντως.

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις