Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Τα καραμελωμένα κρεμμύδια είναι πάρα πολύ νόστιμα και μπαίνουν σε πολλά φαγητά. Για παράδειγμα θα έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα εάν τα προσθέσετε στα σάντουίτς σας ή στα μπέργκερ και τα χοτ ντογκ. Ακόμα και στην πίτσα είναι ωραία.Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να καραμελώσει κανείς κρεμμύδια. Όταν λέμε καραμελωμένο κρεμμύδι, δεν εννοούμε πως έχει ζάχαρη, εννοούμε πως έχει μαγειρευτεί έτσι ώστε να αποκτήσει μια υπέροχη γλυκειά γεύση και αυτό το καστανό χρώμα της καραμέλας, από μόνο του. Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι... η υπομονή.Μπορούμε να το κάνουμε πιο γρήγορα προσθέτοντας λίγη ζάχαρη ή λίγο κέτσαπ ή μπαλσάμικο, αλλά γίνεται ακόμα καλύτερα εάν διαθέσουμε λίγο χρόνο, μια που θα χρειαστούμε τουλάχιστον μισή ώρα για τη συνταγή που θα σας δείξω. Το αποτέλεσμα όμως είναι τέλειο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Φροντίστε οι φέτες του κρεμμυδιού να είναι ισόπαχες για να γίνουν όλα στον ίδιο χρόνο. Όσο καλύτερο το μαχαίρι σας, τόσο πιο εύκολη η δουλειά για το κόψιμο. Εδώ να ευχαριστήσω πολύ την εταιρεία Design Is This που έκανε δώρο το υπέροχο (και πραγματκά πολύ κοφτερό και εξαιρετικό) μαχαίρι σεφ.Τα κρεμμύδια σας μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο. Διατηρούνται σίγουρα για μια εβδομάδα και θα τα έχετε έτοιμα για κάθε περίσταση. Εκτός από το ψυγείο, διατηρούνται πολύ ωραία και στην κατάψυξη, οπότε φτιάξτε περισσότερα και κρατήστε τα εκεί. Όσο πιο πολλά κρεμμύδια τόσο μεγαλύτερο τηγάνι φυσικά ε;Όπως είπα μπαίνουν σε σάντουιτς, μπέργκερ κλπ αλλά γίνονται και τέλεια με μακαρονάδα ή σε πίτσα (έρχεται και τέτοια συνταγή!). Στις σχετικές συνταγές σίγουρα θα βρείτε και πολλές ακόμα χρήσεις.Όπως είπα εγώ έχω μάτια γκαζιού. Στο πιο σιγανό που έχω μου πήρε μισή ώρα να γίνουν. Εάν έχετε κανονικά μάτια όμως, φροντίστε να το βάλετε στο πολύ χαμηλό και να πάρει περισσότερη ώρα, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Η κοπέλα από την οποία πήρα την ιδέα τα αφήνει μιάμιση ώρα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα στη μέση

  2. 2

    Κόψτε τα κρεμμύδια σε λεπτές και ομοιόμορφου πάχους φέτες

  3. 3

    Βάλτε τα κρεμμύδια σε τηγάνι με λίγο λάδι και λίγο αλάτι. Για κάθε μεγάλο κρεμμύδι βάλτε 1 κ.σ. λάδι και μια πρέζα αλάτι. Είναι αρκετό.

  4. 4

    Βάζουμε το τηγάνι μας σε πολύ χαμηλή φωτιά. Πολύ χαμηλή. Θα πάρει ώρα για να γίνουν, αλλά θα είναι ωραίο το αποτέλεσμα

  5. 5

    Κάθε 5 λεπτάκια να ανακατεύετε τα κρεμμύδια σας. Όταν πια φτάσουν να έχουν πάρει λίγο χρώμα θα θέλουν και πιο συχνά ανακάτεμα. Μην ανησυχήσετε εάν πάρει πολύ ώρα να φτάσουν στο σημείο αυτό, έτσι πρέπει.

  6. 6

    Στη δική μου κουζίνα που έχω γκάζι, μου πήρε γύρω στη μισή ώρα για να γίνουν νόστιμα καραμελωμένα όπως τα βλέπετε εδώ. Σε κανονικό μάτι πιθανώς να θέλουν ακόμα περισσότερη ώρα, ίσως και μια...

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

kitten
kitten @cooking_kitten
Εχω φτιαξει καραμελωμενα κρεμμυδια με αλλο τροπο (με μπαλσαμικο κ ζαχαρη) & οφειλω να πω πως συνοδευουν τελεια τη φαβα κ τη μετατρεπουν σε ενα υπεροχο gourmet πιατο!

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα