Καρδαμωμένος Σολoμός
Φιλέτο σολομού στο φούρνο με σελινόριζα και δεντρολίβανο. Συνοδεύεται με σως γιαουρτιού αρωματισμένη με κάρδαμο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πριν σερβίρουμε μπορούμε να ανοίξουμε μια τρύπα στο πακέτο και να στραγγίξουμε όλα τα ζουμιά και λάδια.Μπορούμε να βάλουμε όποια λαχανικα θέλουμε στο λαδόχαρτο.Επίσης άλλη σως με μισό κεσεδάκι γιαούρτι και δύο κουταλιές της σούπας κατίκι δομοκού, λάδι, αλατοπίπερο.
Υλικά
-
500 - 600 γρ. σολομό
-
αλατοπίπερο
-
2 κλαδιά δεντρολίβανου
-
Για τη σως
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
-
4 κ. σ. λάδι
-
1 κ. γλ. μουστάρδα
-
ξύσμα 2 λεμονιών
-
χυμό μισού λεμονιού
-
4 ολόκληρα σπόρια κάρδαμου (χωρίς τη φλούδα)
-
αλάτι πιπέρι
-
Για την εμφάνιση
-
λεπτές λωρίδες αγγούρι, καρότο, φινόκιο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε τον σολoμό.
-
2
Κόβουμε σε μέτριες ροδέλες την σελινόριζα.
-
3
Σε μεγάλο φύλλο λαδόχαρτου τοποθετούμε το δεντρολίβανο, τον σολωμό με την ράχη στο δεντρολίβανο και τις ροδέλες σελινόριζας. Το τυλίγουμε προσεκτικά (όπως ένα πακέτο).
-
4
Αυτό το ξανατυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
-
5
Το τοποθετούμε σε ταψί και το βάζουμε στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς κελσίου.
-
6
Μέχρι να γίνει φτιάχνουμε το ντρέσινκ γιαουρτιού. Σε ένα πίμερ χτυπάμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, ξύσμα δύο λεμονιών και χυμό από μισό λεμόνι (όχι γενναιόδωρα), αλάτι πιπέρι. Χτυπάμε στο γουδί τα σπόρια κάρδαμου μέχρι να γίνει σκόνη και το προσθέτουμε στο μίγμα.
-
7
Κόβουμε λεπτές λωρίδες φινόκιου αγγουριού και καρότου.
-
8
Τα τοποθετούμε σαν φωλιά στο πιάτο και στο κέντρο της βάζουμε δύο με τρεις κουταλιές από το μίγμα γιαουρτιού.
-
9
Στη συνέχεια προσθέτουμε μια μερίδα σολoμό (χωρίς το δέρμα του, χωρίζει εύκολα) και τρεις ροδέλες σελινόριζα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)