Κάρυ για όλα
Αυτή το μείγμα το εμπνεύστηκα όταν μετακόμισα στην Γερμάνια, αλλά τα μπαχαράδικα παρέμειναν στην Ευριπίδου, και δεν έβρισκα κάρυ να με ικανοποιεί. Το μείγμα που προτείνω ταιριάζει με πάρα πολλά φαγητά
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε πραγμάτικη γευσης νοτιοανατολικής ασίας χρησιμοποιούμε την πάστα μαζί με γάλα καρύδας. Εννοείται πως το μείγμα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και μόνο του.
Υλικά
-
2 κ.σ κιτρινόριζα σκόνη
-
1 κ.γ κανέλα σκόνη
-
1 κ.γ μοσχοκάρυδο τριμμένο
-
1 κ.γ κάρδαμο τριμμένο
-
1 κ.γ κύμινο τριμμένο
-
στην μύτη του κουταλιού γαρύφαλλο τριμμένο
-
1 κομματάκι φρέσκο τζίντζερ
-
1-2 φρέσκιες κόκκινες καυτερές πιπερίτσες (αυτές τις φασολάδας) ή μια πιπέρια τσίλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα τριμμένα υλικά και φυλάμε το μείγμα σε βάζακι που κλείνει αεροστεγώς
-
2
Όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το κάρυ χτυπάμε στο γουδι το τζίντζερ με τις πιπερίτσες και ένα κουταλάκι του γλύκου απο το μείγμα, μεχρι να έχουμε μια ομοιογενή πάστα.
-
3
Η πάστα κάρυ είναι έτοιμη για χρήση.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)