κύρια φωτογραφία συνταγής Κάρυ με λαχανικά και κοτόπουλο
Athanasia
Athanasia @cook_8449452

Το κάρυ σε ινδικό στυλ το κάνω με διάφορα λαχανικά εποχής και προσθέτω κοτόπουλο ή γαρίδες ή φιλέτα κατ. ψαριού (π.χ. συναγρίδα ή βακαλάο σε ρολά). Η σημερινή εκδοχή είναι με κοτόπουλο, μελιτζάνα, κολοκυθάκια, καρότα και πιπεριές. Γίνεται πολύ ωραίο και με μπρόκολο-πιπεριές!

Λίγα μυστικά ακόμα

Φυσικά το σερβίρω με άσπρο ρύζι, ινδικό ψωμί-πιτούλα νάαν, σαλάτα πράσινη και γιαούρτι, μαζί με ένα απλό & οικονομικό λευκό κρασί (γιατί το κάρυ "καταστρέφει" τα πάντα, πώς να εκτιμήσεις ένα καλό λευκό από βαρέλι π.χ.)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
2 άτομα
  1. 1 φιλέτο κοτόπουλο από στήθος (καθαρισμένο και κομμένο λωρίδες)
  2. 1 μελιτζάνα τσακώνικη σε κύβους
  3. 2 κολοκυθάκια σε κύβους
  4. 2 καρότα σε λεπτά φετάκια
  5. 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης και 1 μικρή πρ.πιπεριά σε χοντρά παρ/μα
  6. 3 πιπερίτσες καυτερές
  7. κάρυ κίτρινο σε σκόνη (το ρίχνω με το μάτι, πάντως 1-2κ.σ. σίγουρα!)
  8. 1/2 κ.γ. turmeric (κουρκουμάς, αν δεν έχεις μη βάζεις, είναι
  9. απλώς για πιο έντονο χρώμα)
  10. κύμινο (~1κ.γ. κοφτό)
  11. αλάτι-πιπέρι μαύρο-πιπέρι κόκκινο καυτερό κατά βούληση
  12. λίγο τριμμένο φρ.τζίντζερ
  13. 2 σκελίδες σκόρδο (πολύ ψιλοκομμένο)
  14. ξύσμα από ένα λεμόνι-χυμός από μισό
  15. 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο (κι ένα μικρό κομματάκι βούτυρο αν θες)
  16. 1 κουτί γάλα καρύδας (αν δεν έχεις, βάζεις εβαπορέ, αλλά δεν έχει το ίδιο άρωμα)
  17. ελάχιστο αλεύρι (~1/2 κ.σ.)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μαρινάρω το κοτόπουλο στα μισά μπαχαρικά - αρωματικά για 1-2 ώρες στο ψυγείο και το σωτάρω σε δυνατή φωτιά ίσα να πάρει χρώμα (σε 1 κ.σ. λάδι). Το βγάζω.

  2. 2

    Βάζω το υπόλοιπο λάδι και σωτάρω τα λαχανικά (πρώτα τα καρότα μόνα τους να μαλακώσουν λίγο και μετά τα υπόλοιπα) μαζί με το υπόλοιπο σκόρδο και λοιπά μπαχαρικά-αρωματικά.

  3. 3

    Τα φέρνω αρκετές βόλτες και όταν μαλακώσουν ρίχνω το γάλα καρύδας και το βούτυρο και χαμηλώνω τη φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσουν 5-10', ρίχνω και το κοτόπουλο και αφήνω να βράσουν όλα μαζί πασπαλίζοντας με κοσκινάκι λίγο αλεύρι και ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

uma
uma @cook_8449566
egw kanw karry polu suxna me indiki sintagh apo indi fili mou.pantos apo oti kserw to indiko karry den ghnete me karida ,me karida einai to tailandiko karry.to kserw giati ta kanw kai ta duo kai einai polu diaforetika.sto indiko karry bazw giaourti total kai ta mpaxarika kai kanw ti marinara gia to kotopoulo.kai meta se bathi tiganh ta mageireuw me ta upolipa siststika.

Από

Athanasia
Athanasia @cook_8449452
στις