Κάρυ με λαχανικά και κοτόπουλο
Το κάρυ σε ινδικό στυλ το κάνω με διάφορα λαχανικά εποχής και προσθέτω κοτόπουλο ή γαρίδες ή φιλέτα κατ. ψαριού (π.χ. συναγρίδα ή βακαλάο σε ρολά). Η σημερινή εκδοχή είναι με κοτόπουλο, μελιτζάνα, κολοκυθάκια, καρότα και πιπεριές. Γίνεται πολύ ωραίο και με μπρόκολο-πιπεριές!
Λίγα μυστικά ακόμα
Φυσικά το σερβίρω με άσπρο ρύζι, ινδικό ψωμί-πιτούλα νάαν, σαλάτα πράσινη και γιαούρτι, μαζί με ένα απλό & οικονομικό λευκό κρασί (γιατί το κάρυ "καταστρέφει" τα πάντα, πώς να εκτιμήσεις ένα καλό λευκό από βαρέλι π.χ.)
Υλικά
-
1 φιλέτο κοτόπουλο από στήθος (καθαρισμένο και κομμένο λωρίδες)
-
1 μελιτζάνα τσακώνικη σε κύβους
-
2 κολοκυθάκια σε κύβους
-
2 καρότα σε λεπτά φετάκια
-
1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης και 1 μικρή πρ.πιπεριά σε χοντρά παρ/μα
-
3 πιπερίτσες καυτερές
-
κάρυ κίτρινο σε σκόνη (το ρίχνω με το μάτι, πάντως 1-2κ.σ. σίγουρα!)
-
1/2 κ.γ. turmeric (κουρκουμάς, αν δεν έχεις μη βάζεις, είναι
-
απλώς για πιο έντονο χρώμα)
-
κύμινο (~1κ.γ. κοφτό)
-
αλάτι-πιπέρι μαύρο-πιπέρι κόκκινο καυτερό κατά βούληση
-
λίγο τριμμένο φρ.τζίντζερ
-
2 σκελίδες σκόρδο (πολύ ψιλοκομμένο)
-
ξύσμα από ένα λεμόνι-χυμός από μισό
-
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο (κι ένα μικρό κομματάκι βούτυρο αν θες)
-
1 κουτί γάλα καρύδας (αν δεν έχεις, βάζεις εβαπορέ, αλλά δεν έχει το ίδιο άρωμα)
-
ελάχιστο αλεύρι (~1/2 κ.σ.)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μαρινάρω το κοτόπουλο στα μισά μπαχαρικά - αρωματικά για 1-2 ώρες στο ψυγείο και το σωτάρω σε δυνατή φωτιά ίσα να πάρει χρώμα (σε 1 κ.σ. λάδι). Το βγάζω.
-
2
Βάζω το υπόλοιπο λάδι και σωτάρω τα λαχανικά (πρώτα τα καρότα μόνα τους να μαλακώσουν λίγο και μετά τα υπόλοιπα) μαζί με το υπόλοιπο σκόρδο και λοιπά μπαχαρικά-αρωματικά.
-
3
Τα φέρνω αρκετές βόλτες και όταν μαλακώσουν ρίχνω το γάλα καρύδας και το βούτυρο και χαμηλώνω τη φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσουν 5-10', ρίχνω και το κοτόπουλο και αφήνω να βράσουν όλα μαζί πασπαλίζοντας με κοσκινάκι λίγο αλεύρι και ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)