feggaraki
feggaraki @feggaraki
Αθήνα,

Ένα γλυκό μπελαλίδικο, αλλά πάρα πολύ νόστιμο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η καλύτερη εποχή για να μαζέψουμε τα καρύδια για το γλυκό είναι τέλη άνοιξης. Προσοχή να μην έχει αρχίσει το τσόφλι τους να γίνεται σαν ξύλο. Όταν θα καθαρίζετε τα καρύδια να φοράτε γάντια γιατί βάφουν πάρα πολύ. Όταν βράζετε το γλυκό δεν θα σκεπάζετε την κατσαρόλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 1 κιλό καρύδια φρέσκα, μικρά, τρυφερά
  2. 1 κ.σ. λεμόνι
  3. 10 γαρύφαλλα
  4. 3 βανίλιες
  5. Για το σιρόπι
  6. 3 ποτήρια νερό
  7. 1 κιλό ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φοράμε τα γάντια μας, παίρνουμε τα καρυδάκια και κόβουμε τις άκρες. Στην συνέχεια, με ενα ξυλάκι (απο σουβλάκι), τα τρυπάμε ένα-ένα και απο τις 2 τις μεριές.

  2. 2

    Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζουμε περίπου 15 λεπτά.

  3. 3

    Αφού βράσουν, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και τα αφήνουμε εκεί για 2 ημέρες αλλάζοντας το νερό 4-5 φορές την ημέρα.

  4. 4

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολήσει η ζάχαρη. Αφού αρχίσει να βράζει, αφήνουμε 10 λεπτά.

  5. 5

    Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο βάζουμε τα 10 γαρύφαλλακια σε ένα τούλι και τα ρίχνουμε μαζί με τα καρύδια μέσα.

  6. 6

    Βράζουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

  7. 7

    Την επόμενη μέρα τα ξαναβράζουμε, ξαφρίζουμε και τα αφήνουμε πάλι να κρυώσουν. Αν βγάλουν αφρό κατα την διάρκεια της νύχτας, ξαφρίζουμε πάλι.

  8. 8

    Την επόμενη ξαναβράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι, αφαιρούμε το τούλι και βάζουμε μέσα το λεμόνι και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε απο την φωτιά.

  9. 9

    Όταν κρυώσει καλά το τοποθετούμε σε βάζα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (24)

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Μμμμ μ\'αρέσει πάρα πολύ αυτό το γλυκό αλλά πούυυυ να βρεις φρέσκα καρυδάκια...:(:(

Από

feggaraki
feggaraki @feggaraki
στις
Αθήνα,