κύρια φωτογραφία συνταγής Καρυδάτα γεμιστά με μαρμελάδα
harabutterfly
harabutterfly @cook_8455653
Πάτρα,Ελλαδα

Αφράτες καρυδάτες μπουκιές με γέμιση μαρμελάδας. Απλα υπέροχες!

Λίγα μυστικά ακόμα

Πρέπει να τα διατηρήσουμε σε αεροστεγές σκεύος για να παραμείνουν φρέσκα.Αν θέλουμε μπορούμε να βαλούμε και αλλη γεύση μαρμελάδα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
40 κομμάτια
  1. 3/4 φλ. ζάχαρη
  2. 2 κ.σ. κακαο
  3. 2 φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
  4. 1/2 κ.γ. κανέλα
  5. 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  6. 80 γρ κουβερτούρα τριμμένη στον τρίφτη
  7. μαρμελάδα πορτοκάλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ στη μεσαια ταχυτητα μέχρι να γίνουν κρέμα

  2. 2

    Μετα βάζουμε μέσα τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει

  3. 3

    Σε ενα μπολ βάζουμε τη κουβερτούρα, το κακάο, τα καρύδια, τη κανέλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε

  4. 4

    Βάζουμε τη μαρέγκα σε δύο δόσεις μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα

  5. 5

    Σε αντικολλητικό χαρτί φτιάχνουμε μπαλάκια με το κορνέ και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά

  6. 6

    Οταν γίνουν τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κολλάμε δυο δυο βάζοντας τη μαρμελάδα στη μέση

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

common
common @cook_8455107
Είναι πολύ ωραία τα καρυδάτα, θαυμάσια γεύση.\nΜόνο που θέλουν προσοχή στο ψήσιμο. Εγώ τα άφησα 20 λεπτά γιατί όσο ήταν στο φούρνο ήταν ακόμα μαλακά και ξεγελάστηκα, αλλά όταν κρυώσουν στεγνώνουν και σκληραίνουν. Άρα ήθελε λιγότερη ώρα ψήσιμο, στον δικό μου φούρνο τουλάχιστον.\nΤη συνταγή πάντως τη συνιστώ ανεπιφύλακτα, και δεν ξέρω γιατί τόσο καιρό δεν έχει λάβει άλλα σχόλια και βαθμολογίες.

Από

harabutterfly
harabutterfly @cook_8455653
στις
Πάτρα,Ελλαδα
Είμαι γλυκατζού, τι να κάνουμε....;
Δες περισσότερα