Καρύδες με ινδοκάρυδο
Ειναι οι κλασικες καρυδες που πουλανε στα ζαχαροπλαστεια. Πολυ νοστιμες αρκει να σας αρεσει η ινδικη καρυδα. Ειναι ενα ατομικο γλυκο που μπορει να κρατησει για αρκετες μερες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αφου κρυωσουν τις τυλιγουμε με πλαστικη μεμβρανη και μενουν μαλακες και κρατανε για αρκετες μερες, εαν θελετε κανετε την μιση δοση βγενουν αρκετα κομματια.
Υλικά
-
1 κιλο ινδικη καρυδα
-
3/4 κιλου ζαχαρη
-
10 αυγα (μονο τους κροκους)
-
3-4 βανιλλιες
-
2-3 κ-σ αλευρι
-
300 γραμ αμυγδαλα ασπρισμενα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπαμε τα αυγα πολυ καλα στο μιξερ
-
2
Ριχνουμε την ζαχαρη
-
3
Τα βαζουμε σε μια λεκανιτσα, ριχνουμε τις βανιλλιες και στην συνεχεια την ινδικη καρυδα. Στο τελος προσθετουμε το αλευρι και ζυμωνουμε πολυ καλα
-
4
Επειδη η ζυμη μπορει να κολλαει στα χερια μας τα βρεχουμε με λιγο νερακι
-
5
Τα πλαθουμε σαν κεφτεδακια μετριου μεγεθους, τα παταμε με το χερι μας να πλατεινουν και βαζουμε ενα αμυγδαλο στο κεντρο.
-
6
Τα βαζουμε σε ταψι αντικολητικο ή σε απλο βαζωντας απο κατω λαδοκολλα, τα ψηνουμε στους 180 βαθμους για 30 λεπτα περιπου μεχρι να παρουν λιγο χρωμα
Σχόλια (3)