Καρυδομελόπιτα της Αρέθας
Τώρα στις γιορτές μια νηστίσιμη πρόταση την οποία θα υιοθετήσετε όχι μόνο στην νηστεία.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το καρύδι δεν το χτυπάμε πολύ στο μπλέντερ. Λαδώνουμε το ταψί μας ελαφρά. Μπορούμε να λιώσουμε από πάνω κουβερτούρα.
Υλικά
-
1 φλυτζ. καλαμποκέλαιο ή σησαμέλαιο
-
1 φλυτζ. ζάχαρη
-
2 φλυτζ. χυμό πορτοκάλι
-
2 φλυτζ. μέλι
-
3/5 φλυτζ. αλεύρι
-
3 φλυτζ. καρύδι
-
1 κ.σούπας σόδα μαγειρικής
-
1 βανιλέτα
-
1 μπεικιν παουντερ
-
λίγη κανέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε στο λεκανάκι μας το καλαμποκέλαιο με την ζάχαρη και το χτυπάμε με σύρμα.
-
2
Σε άλλο μπολ ανακατέβουμε το μέλι με 2 κουταλιές καλαμποκέλαιο και αφού έχουμε διαλύσει την σόδα μας στην πορτοκαλάδα, την ρίχνουμε στο μέλι.
-
3
Προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα στο καλαμποκέλαιο με την ζάχαρη μαζί με την βανιλέτα, την κανέλα και το αλεύρι μας στο οποίο εχουμε ανακατέψει το μπεικιν. Στο τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τα καρύδια.Θα γίνει μια ελαστική ζύμη.
-
4
Ψήνουμε 30'-35' στους 200 βαθμούς αντίσταση.
Σχόλια (7)