Καρυδόπαστο
Ένα πολύ εύκολο γλυκό με βάση το ταχίνι και την σοκολάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποσότητα του μελιού μπορεί αλλάξει ανάλογα με τα γούστα σας, και μην ξεχνάτε πως η κουβερτούρα έχει ζάχαρη. Πολύ θρεπτικό και νηστίσιμο γλυκό.
Υλικά
-
400 γραμμάρια κουβερτούρα
-
1 κιλό ταχίνι
-
1-1 1/2 φλιτζάνι μέλι της αρεσκείας σας
-
200 γραμμάρια καρύδια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κρατάμε 16 όμορφα καρύδια για γαρνιτούρα και τα υπόλοιπα τα χτυπάμε ελαφρά σε γουδί (όχι σε multi).
-
2
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή σε μικρή κατσαρόλα ανακατεύοντας την συνέχεια σε χαμηλή φωτιά.
-
3
Προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα πάντα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενωθούν καλά το πολύ για πέντε λεπτά (προσοχή να μην βράσει).
-
4
Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε πρώτα το μέλι, ανακατεύουμε, και μετά τα καρύδια μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη μάζα. Καταλαβαίνουμε πως τα ανακατέψαμε καλά όταν το μείγμα ξεκολλά εύκολα από την κουτάλα.
-
5
Αδειάζουμε σε μικρό ταψί και προσθέτουμε τα καρύδια που κρατήσαμε για γαρνιτούρα.
-
6
Αφού κρυώσει λίγο το βάζουμε σε ψυγείο για 3-4 ώρες για να σφίξει. Μετά δεν χρειάζεται ψυγείο αλλά το καλοκαίρι καλύτερα να το αφήσετε.
Σχόλια (6)