Καρυδόπιτα 2
Αφράτη και πεντανόστιμη
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σέρβιρα με μια μπάλα παγωτό και είναι θεϊκό.
Υλικά
-
10 ασπράδια
-
10 κ.σ. ζάχαρη
-
1/2 κ.γ. κανέλα
-
1/4 κ.γ. γαρύφαλο
-
χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-
3 κ.σ. κονιάκ
-
1 κ.γ. σόδα
-
1 baking powder
-
4 κ.σ. φαρινάπ
-
6 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
-
15 κ.σ. καρύδια χοντροαλεσμένα
-
Για το σιρόπι
-
4 ποτήρια νερό
-
3 ποτήρια ζάχαρη
-
φλούδα ενός λεμονιού
-
1 ξυλάκι κανέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπώ τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα βάζω στο ψυγείο.
-
2
Χτυπώ στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη και προσθέτω την κανέλα, το γαρύφαλο, το ξύσμα και το κονιάκ. Συνεχίζω μέχρι να ασπρίσουν.
-
3
Ανακατεύω τη σόδα, το baking, το αλεύρι και τα προσθέτω στο μίγμα των αυγών.
-
4
Προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού, την φρυγανιά, τα καρύδια και την μαρέγκα.
-
5
Βάζω σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνω στους 170 για 40 λεπτά.
-
6
Βράζω το σιρόπι για 10-15 λεπτά.
-
7
Σιροπιάζω το ζεστό γλυκό με κρύο σιρόπι και πασπαλίζω με καρύδια και κανέλα.
Σχόλια (5)