Καρυδόπιτα εύκολη

Bαθμολογία: 4.8333
       
 
24 ψήφοι
,

Περιγραφή

Καρυδόπιτα εύκολη της agapoulas
Καρυδόπιτα εύκολη
photo: κουρκουμπινι

Συνταγή από:

agapoula

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. καρυδόψιχα
  • 1 μπείκιν
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • λίγο γαρύφαλλο
  • 6 αυγά

 

σιρόπι

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 2 φ. νερό
  • λίγες σταγόνες κονιάκ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Καρυδόπιτες
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 13' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά ένα ένα.
  2. Το βάζουμε σε ταψάκι αντικολλητικό ή σε τετράγωνη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180
  3. Σιροπιάζουμε.

Σχετικές συνταγές

    28 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από agapoula, 28-5-08  
    eine mia poli eykoli kai nostimi sintagi
    #
    Σχόλιο από valantoula, 22-10-09  
    ΜΠΡΑΒΟ, ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ, ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ... ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΥΓΑ... ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ 13 ΑΥΓΑ...?! ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ...
    #
    Σχόλιο από Anemona, 29-3-10  
    poly kalh h syntagh :) thn ekana kai phra ena megaaaaaaaalo fili apo ton antra mou pou trelainetai me siropiasta... mono mia erwthsh....
    mou trivetai poly sto servirisma... ti ekana lathos?
    #
    Σχόλιο από SONIA, 6-6-10  
    Τ Ε Λ Ε Ι Α ....
    #
    Σχόλιο από iwanna-tsampika, 6-9-10  
    Απιστευτη συνταγη...πολυ ευκολη και το αποτέλεσμα πολυ καλο!!!μπραβο!
    υ.γ. : κατα τη γνωμη αυτων που την δοκιμασαοταν την εφτιαξα (και τη δικη μου φυσικα) θα της πηγαινε λιγο σιροπακι παραπανω...
    #
    Σχόλιο από kkorina, 25-10-10  
    θα συμφωνήσω με την iwanna-tsampika, η καρυδόπιτα μου βγήκε άψογη, αφράτη και γευστικότατη, αλλά το σιρόπι ήταν λίγο. Την επόμενη φορά θα βάλω το διπλάσιο και θα επανέλθω...
    #
    Σχόλιο από xtipito-avgo, 7-1-11  
    ευκολη και νοστημη!την εφτιαξα με πιο πολυ σιροπι.:)
    #
    Σχόλιο από yiotagia, 7-1-11  
    να ρωτήσω τι εννοείς με το "1 μπεικιν"? 1 κ.γ.?
    #
    Σχόλιο από giotaRR, 2-5-11  
    Αν θέλετε προσθέτετε και ξύσμα πορτοκάλι, δίνει πολύ καλό άρωμα και στο σιρόπι εγώ αντί για κονιάκ βάζω λίγες σταγόνες λεμόνι. Α! για το σιρόπιασμα, καλό είναι να είναι κρύα η καρυδόπιτα και χλιαρό το σιρόπι
    #
    Σχόλιο από fgramma, 20-9-11  
    ήταν η πρώτη φορά που εφτιαξα καρυδοπιτα και οι παλιες νοικοκυρες μου ελεγαν οτι οχι δεν γινεται ετσι...προσθεσε αυτο...αφαιρεσε εκεινο...κι ομως!!! Βγήκε τέλεια!!! Τους εβαλα τα γυαλια!!! Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από peinasmenifoititria, 15-2-12  
    Δεν υπάρχει απλά!!! Εύκολη, γρήγορη , αποτελεσματική. Εγώ προσωπικά για το σιρόπι έβαλα 2φλ ζάχαρη, ένα νερό και liqueur cherry. Σερβιρίστηκε με creme fraiche . Μιαμ.
    #
    Σχόλιο από kate 12345, 9-3-12  
    μονο ενα θα πω απιστευτη την εχω φτιαξει ως τωρα δυο φορες και εχει φαγωθει αμεσα απιστευτη συνταγη μπραβο σου!!
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 30-3-12  
    ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ!
    #
    Σχόλιο από gagauzo, 14-4-12  
    katapliktiki,tin exo kani arketes fores me ligo siropi parapano,evxaristo
    #
    Σχόλιο από carrie bradshaw, 29-5-12  
    ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΤΡΕΛΑΘΕΙ.ΜΠΡΑΒΟ!ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΟΣΤΙΜΟ!
    #
    Σχόλιο από aglaia!!!!, 5-6-12  
    πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή μόνο που έβαλα διπλάσια ποσότητα για το σιρόπι. 5 πηρουνάκια από μένα!!!
    #
    Σχόλιο από yiouliz, 2-12-12  
    ηταν πολυ ευκολη και απεσπασε τα καλυτερα σχολια ακομα και απο τους δυσκολους "πελατες"!Μπραβο!
    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΑΚΙ, 3-1-13  
    πάρα πολύ καλή! Και για μένα ήθελα λιγο σιρόποι παραπάνω!! 5 πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από evisam, 19-5-13  
    Να επαναλάβω κι εγώ την ερώτηση, που έχει τεθεί παραπάνω για το μπέικιν πάουντερ: η ποσότητα είναι 1 κ.γλ (αν σκεφτεί κανείς την ποσότητα του αλευριού); Κι, επίσης, ποιά είναι η διάσταση της φόρμας-ταψιού που χρησιμοποιούμε; Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από eliza04, 11-9-13  
    Υπέροχη!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    24 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από agapoula, 28-5-08  
    eine mia poli eykoli kai nostimi sintagi
    #
    Σχόλιο από valantoula, 22-10-09  
    ΜΠΡΑΒΟ, ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ, ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ... ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΥΓΑ... ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ 13 ΑΥΓΑ...?! ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ...
    #
    Σχόλιο από Anemona, 29-3-10  
    poly kalh h syntagh :) thn ekana kai phra ena megaaaaaaaalo fili apo ton antra mou pou trelainetai me siropiasta... mono mia erwthsh....
    mou trivetai poly sto servirisma... ti ekana lathos?
    #
    Σχόλιο από SONIA, 6-6-10  
    Τ Ε Λ Ε Ι Α ....
    #
    Σχόλιο από iwanna-tsampika, 6-9-10  
    Απιστευτη συνταγη...πολυ ευκολη και το αποτέλεσμα πολυ καλο!!!μπραβο!
    υ.γ. : κατα τη γνωμη αυτων που την δοκιμασαοταν την εφτιαξα (και τη δικη μου φυσικα) θα της πηγαινε λιγο σιροπακι παραπανω...
    #
    Σχόλιο από xtipito-avgo, 7-1-11  
    ευκολη και νοστημη!την εφτιαξα με πιο πολυ σιροπι.:)
    #
    Σχόλιο από fgramma, 20-9-11  
    ήταν η πρώτη φορά που εφτιαξα καρυδοπιτα και οι παλιες νοικοκυρες μου ελεγαν οτι οχι δεν γινεται ετσι...προσθεσε αυτο...αφαιρεσε εκεινο...κι ομως!!! Βγήκε τέλεια!!! Τους εβαλα τα γυαλια!!! Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από peinasmenifoititria, 15-2-12  
    Δεν υπάρχει απλά!!! Εύκολη, γρήγορη , αποτελεσματική. Εγώ προσωπικά για το σιρόπι έβαλα 2φλ ζάχαρη, ένα νερό και liqueur cherry. Σερβιρίστηκε με creme fraiche . Μιαμ.
    #
    Σχόλιο από kate 12345, 9-3-12  
    μονο ενα θα πω απιστευτη την εχω φτιαξει ως τωρα δυο φορες και εχει φαγωθει αμεσα απιστευτη συνταγη μπραβο σου!!
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 30-3-12  
    ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ!
    #
    Σχόλιο από gagauzo, 14-4-12  
    katapliktiki,tin exo kani arketes fores me ligo siropi parapano,evxaristo
    #
    Σχόλιο από carrie bradshaw, 29-5-12  
    ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΤΡΕΛΑΘΕΙ.ΜΠΡΑΒΟ!ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΟΣΤΙΜΟ!
    #
    Σχόλιο από aglaia!!!!, 5-6-12  
    πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή μόνο που έβαλα διπλάσια ποσότητα για το σιρόπι. 5 πηρουνάκια από μένα!!!
    #
    Σχόλιο από yiouliz, 2-12-12  
    ηταν πολυ ευκολη και απεσπασε τα καλυτερα σχολια ακομα και απο τους δυσκολους "πελατες"!Μπραβο!
    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΑΚΙ, 3-1-13  
    πάρα πολύ καλή! Και για μένα ήθελα λιγο σιρόποι παραπάνω!! 5 πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από eliza04, 11-9-13  
    Υπέροχη!!!
    #
    Σχόλιο από vasilikipasoglou, 20-2-14  
    #
    Σχόλιο από ryzaki, 23-3-14  
    Πολύ εύκολη!
    Έβαλα το μισό από το σιρόπι που γράφεις και μου άρεσε.
    #
    Σχόλιο από Yris, 28-10-14  
    Πρώτη φορά έκανα καρυδόπιτα και πέτυχε!!!
    Το σιρόπι εμενα μου εφτασε και μου περίσσεψε και λίγο!
    #
    Σχόλιο από 8EA, 13-12-14  
    Πολυ καλη συνταγη και ευκολη! Προσθεσα δυο κουταλακια κακαο καθως και κουβερτουρα σοκολατα στο μειγμα και το αποτελεσμα ηταν απιθανο!! Ευχαριστουμε για τη συνταγη!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από yiotagia, 7-1-11  
    να ρωτήσω τι εννοείς με το "1 μπεικιν"? 1 κ.γ.?
    #
    Σχόλιο από evisam, 19-5-13  
    Να επαναλάβω κι εγώ την ερώτηση, που έχει τεθεί παραπάνω για το μπέικιν πάουντερ: η ποσότητα είναι 1 κ.γλ (αν σκεφτεί κανείς την ποσότητα του αλευριού); Κι, επίσης, ποιά είναι η διάσταση της φόρμας-ταψιού που χρησιμοποιούμε; Ευχαριστώ!

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από kkorina, 25-10-10  
    θα συμφωνήσω με την iwanna-tsampika, η καρυδόπιτα μου βγήκε άψογη, αφράτη και γευστικότατη, αλλά το σιρόπι ήταν λίγο. Την επόμενη φορά θα βάλω το διπλάσιο και θα επανέλθω...
    #
    Σχόλιο από giotaRR, 2-5-11  
    Αν θέλετε προσθέτετε και ξύσμα πορτοκάλι, δίνει πολύ καλό άρωμα και στο σιρόπι εγώ αντί για κονιάκ βάζω λίγες σταγόνες λεμόνι. Α! για το σιρόπιασμα, καλό είναι να είναι κρύα η καρυδόπιτα και χλιαρό το σιρόπι

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Ξηροί καρποί... μια σημαντική θρεπτική τροφή
    Τους χρησιμοποιούμε σε φαγητά, γλυκά και σε αρτ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της elenaki ..
    σιροπιαστα γλυκά
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της hkonstan
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 239 αγαπημένων συνταγών, του/της kika13
    desserts
    Ένα βιβλίο 85 αγαπημένων συνταγών, του/της angel29476
    GLYKA
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της georider