Καρυδόπιτα με γλάσο και γέμιση καφέ
Πολύ αφράτη καρυδόπιτα με γλάσο και γέμιση στιγμιαίου καφέ!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μια διαφορετική πολύ αφράτη και γευστική καρυδόπιτα με γεύση καφέ!! Μπορούμε να την φτιάξουμε σε ένα ταψάκι και αφού κρυώσει καλά!!να την κόψουμε στην μέση οριζόντια και να βάλουμε τη γέμιση!
Υλικά
-
180 γρ. φαρίνα
-
180 γρ. μαργαρίνη
-
180 γρ. καστανή ζάχαρη
-
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
3 αυγά
-
50 γρ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
-
1 βανίλια
-
1 κ.σ. καφές στιγμιαίος διαλυμένος σε 10ml ζεστό νερό
-
Γλάσο και γέμιση
-
150 γρ. ζάχαρη άχνη
-
100 γρ. μαργαρίνη
-
1 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ με 2 κ.γλ. νερό.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τη φαρίνα με τη βανίλια και το μπέικιν σιγά σιγά, προσθέτουμε και τον διαλυμμένο καφέ, τέλος τα καρύδια. Χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να έχουμε αφράτο μείγμα.
-
2
Ρίχνουμε σε δύο στρογγυλά ταψάκια και ψήνουμε στους 180β. για 30 λεπτά.
-
3
Ετοιμάζουμε το γλάσο που θα είναι και η γέμιση της καρυδόπιτάς μας
-
4
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μπολ μαζί με την άχνη και τη μαργαρίνη, χτυπάμε καλά, προσθέτουμε και τον καφέ διαλυμένο σε 2 κουταλάκια νερό, ανακατεύουμε καλά.
-
5
Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν καλά οι καρυδόπιτες και ξεφορμάρουμε.
-
6
Βάζουμε το 1/3 από το γλάσο-γέμιση στην μία καρυδόπιτα, απάνω τοποθετούμε την δεύτερη.
-
7
Καλύπτουμε την καρυδόπιτά μας με το υπόλοιπο γλάσο και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Σχόλια (2)