Καρυδόπιτα με κρέμα
Μια πολυ νοστιμη και δροσιστικη συνταγη για καρυδοπιτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σιροπι το ριχνουμε με την κουταλα, οχι ολο μαζι για να μη μας καθησει.
Υλικά
-
6 αυγα
-
1 κουπα ζαχαρη
-
1 κουπα φρυγανια τριμμενη
-
1 κουπα καρυδια ψιλοκομμενα
-
1 φακελακι μπεικιν
-
1 κουταλακι κανελλα
-
1/4 κουτ.γαρυφαλλο
-
1 βανιλια
-
Για το σιροπι
-
2,5 κουπες νερο
-
2,5 κουπες ζαχαρη
-
1 κουταλιά γλυκοζη
-
3-4 κουταλιές κονιακ
-
Για την κρεμα
-
2 φακελακια κρεμα στιγμης
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη μεχρι να γινει το μειγμα αφρατο (περιπου 15 λεπτα).
-
2
Σε ενα μπωλακι εχουμε ενωσει τη φρυγανια την τριμμενη, το μπεικιν, τη βανιλια και τα μπαχαρικα μας. Αρχιζουμε και ριχνουμε λιγο λιγο ανακατωνοντας με ενα κουταλι προσεκτικα (μη μας ξεφουσκωσει η ζυμη).
-
3
Στη συνεχεια ριχνουμε τα καρυδια παλι σε μικρες ποσοτητες και ανακατευοντας. Αφου εχει ανακατωθει καλα το ριχνουμε σε βουτηρωμενο ταψακι νο 28 (στη φωτο ειναι νο 32) και ψηνουμε στους 180 για 45 λεπτα.
-
4
Οσο ψηνεται ετοιμαζουμε το σιροπι.
-
5
Βαζουμε τη ζαχαρη, το νερο, τη γλυκοζη. Τα αφηνουμε να βρασουν 8-10 λεπτα και το κατεβαζουμε απο τη φωτια.
-
6
Οταν ψηθει το γλυκο μας, ριχνουμε το κονιακ στο σιροπι ανακατωνουμε καλα και σιροπαρουμε το γλυκο.
-
7
Το αφηνουμε να κρυωσει και το γυριζουμε σε μια πιατελα.
-
8
Αφηνουμε να κρυωσει καλα και ετοιμαζουμε την κρεμα (οπως λεει πανω στο φακελακι).
-
9
Μπορειτε να πασπαλισετε και με τριμμενο καρυδακι οπως στη φωτο! Καλη επιτυχια.
Σχόλια (64)