κύρια φωτογραφία συνταγής Καρυδόπιτα με κρέμα και επικάλυψη σοκολατένια

Καρυδόπιτα με κρέμα και επικάλυψη σοκολατένια

murto
murto @murto

Αν το φτιάξετε σε φόρμα τσέρκι θέλει κουταλιά -κουταλιά το σιρόπιασμα γιατί αλλιώς θα σας βγει από εξω το σιρόπι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 ταψί 35*25
  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
  2. 1 κεσέ γιαούρτι
  3. 2 κεσέδες ζάχαρη
  4. 2 κεσέδες αλεύρι
  5. 200 γρ. καρύδια
  6. 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  7. 1 κουταλάκι κακάο
  8. 1 κουταλάκι σόδα
  9. 1 κουταλάκι κανέλα
  10. 0.5 κουταλάκι γαρίφαλο
  11. 2 βανίλιες
  12. 3 κουταλιές κονιάκ
  13. ξύσμα λεμονιού
  14. ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  15. 3 κούπες ζάχαρη
  16. 3 1/2 κούπες νερό
  17. 2 κουταλιές μέλι
  18. φλούδα λεμονιού
  19. 1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο
  20. τα βράζουμε για 5 λεπτά
  21. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  22. 1 1/2 λίτρο γάλα
  23. 6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
  24. 5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  25. 3 κρόκους
  26. 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  27. 2 βανίλιες
  28. ξύσμα λεμονιού
  29. 2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
  30. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
  31. 125 γρ. βούτυρο
  32. 2 σοκολάτες πραλίνα desert
  33. 1 λίτρο γάλα
  34. 5 κουταλιές νισεστέ
  35. 5 κουταλιές ζάχαρη
  36. λικέρ αρεσκείας σας αν θέλετε
  37. 1 βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα αυγά με ζάχαρη, μετά ρίχνουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, το μπέκιν, την σόδα και όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.

  2. 2

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αφού κρυώσει την σιροπιάζουμε με ζεστό το σιρόπι.

  3. 3

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς,όχι πολύ σφιχτή!

  4. 4

    Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, την κουβερτούρα, μετά την πραλίνα με προσοχή μην μας αρπάξει από κάτω η κατσαρόλα, ρίχνετε την ζάχαρη, το περισσότερο γάλα,κρατώντας μόνο όσο χρειαζόσαστε να αραιώσετε το νισεστέ, ρίχνετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς όσο χρειαζεταο για να στέκεται.

  5. 5

    Αφού ψηθεί η καρυδόπιτα και σιροπιαστεί αφήνουμε λίγο να χλιαρίνει και να τραβήξει το σιρόπι της και μετά ρίχνουμε την κρέμα μας, την στρώνουμε ομοιόμορφα παντού. Τέλος ρίχνουμε την επικάλυψη και αφήνουμε να κρυώσει ώσπου να την βάλουμε στο ψυγείο.

  6. 6

    Μπορείτε αν θέλετε να την στολίστε με ο,τι σας αρέσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

Από

murto
murto @murto
στις