κύρια φωτογραφία συνταγής Καρυδόπιτα Όνειρο
rozina
rozina @RozinaMinakaki
,Ελλάδα

Η πιο αφρατη και νοστιμη καρυδόπιτα που έχετε δοκιμάσει. Την έκανα στη βάπτιση της κόρης μου (για 150 άτομα) και έκανε ΠΑΤΑΓΟ...

Λίγα μυστικά ακόμα

Δύο είναι τα βασικά μυστικά που όμως θέλουν προσοχή. Οταν λέω παγωμένο λάδι εννοώ οτι βάζω το ποτήρι το λάδι στην κατάψυξη για 15 λεπτά έτσι όταν το χτυπάμε ασπρίζει σαν το βούτυρο και αφρατεύει καλύτερα. Τη σόδα τη ρίχνουμε στο τέλος γιατι αντιδρά με την πορτοκαλάδα και φουσκώνει το μείγμα. Αν το ρίξουμε από την αρχή μέχρι να φουρνίσουμε εχει σταματίσει η αντίδραση και ουσιαστικά χάνουμε όλη τη δύναμη της σόδας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50-55 κομμάτια
  1. 1 νεροπότηρο λάδι
  2. 1/2  νεροπότηρο γάλα
  3. 1/2  νεροποτηρο χυμο πορτοκάλι
  4. 650 gr ζάχαρη
  5. 300 gr σιμιγδάλι ψιλό
  6. 500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  7. 1 φλυτζάνι κονιακ
  8. 300 gr καρύδι τριμμένο
  9. 3 κ.γ. σοδα
  10. 2 κ.γ. μπεκιν πάουντερ
  11. 1,5 κ.γ. κανέλα
  12. 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  13. Για το σιρόπι
  14. 1 κιλό ζάχαρη
  15. 3,5 ποτήρια νερό
  16. 1 ξυλάκι κανέλα
  17. τη φλούδα από ένα λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 10-15 λεπτά (ο χρόνος μετράει από τη στιγμή που ξεκινάει το βράσιμο).

  2. 2

    Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη ζύμη.

  3. 3

    Χτυπάμε το (παγωμένο) λάδι για 5 λεπτά.

  4. 4

    Εν το μεταξύ χωρίζουμε τα αυγά.

  5. 5

    Σε ενα κρασοπότηρο έχουμε βάλει τη σόδα με λιγο νερο να διαλυθεί.

  6. 6

    Ρίχνουμε στο λάδι τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά.

  7. 7

    Ρίχνουμε το γάλα, το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ, τους κρόκους των αυγών, τα κανελογαρύφαλλα και το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

  8. 8

    Ρίχνουμε τα καρύδια, χτυπάμε για 2-3 λεπτά και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

  9. 9

    Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο άλλο μείγμα.

  10. 10

    Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπεκιν πάουντερ και ανακατεύουμε με το χέρι.

  11. 11

    Αφού έχει γίνει ένα ομοιογενές μείγμα τότε ρίχνουμε τη σόδα.

  12. 12

    Ανακατεύουμε γρήγορα-γρήγορα και αδειάζουμε στο λαδωμένο ταψί (Νο 38) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.

  13. 13

    Αφού ψηθεί την αφήνουμε να παγώσει για 10 λεπτά και σιροπιάζουμε με το ήδη παγωμένο σιρόπι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

rozina
rozina @RozinaMinakaki
Το μυστικό με το \"παγωμένο\" λάδι το κάνω και για τους κουραμπιέδες με λαδι.\nΔοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε. \n

Από

rozina
rozina @RozinaMinakaki
στις
,Ελλάδα
Με λενε Ροζίνα Μηνακακη και ειμαι απο τη Σπαρτη.Ειμαι παντρεμενη και μητερα δυο παιδιων, της Δημητρας και του Γιωργου. Με τη μαγειρικη ασχολουμαι οσο θυμαμαι τον εαυτο μου.Απο πολυ μικρη μαγειρευω μονη μου.Μου αρεσει παρα πολυ να καλω φιλους στο σπιτι και να τους κανω το τραπεζι.Στο τελος καθε γευματος αυτο που μου αρεσει και με ευχαριστει περισσοτερο ειναι τα υπεροχα λογια των φιλων μου για τα φαγητα μου.
Δες περισσότερα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα