giotak1
giotak1 @cook_8462254
,

Είναι τοσο νόστιμη που θες να φας και δεύτερο κομμάτι και τρίτο και ....

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 15 κουταλίες σούπας καρύδι
  2. 15 κουταλίες σούπας φρυγανιά
  3. 1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
  4. 1 φακελάκι baking powder
  5. 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
  6. 1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
  7. 1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
  8. 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  9. 15 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  10. Σιρόπι
  11. 3 ποτήρια του νερού νερό
  12. 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλέθουμε το καρύδι και την φρυγανιά μαζι.

  2. 2

    Χτυπάμε τα ασπράδια εως ότου γίνουν μαρέγκα.

  3. 3

    Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και το βούτυρο ωσπου να δέσει το μιγμα.

  4. 4

    Ρίχνουμε μέσα στο μίγμα με τους κρόκους διαδοχικά μία κουταλιά καρύδι, μία φρυγανιά και μία ασπράδι ωσπου να λιώσουν.

  5. 5

    Σε ενα αλλο μπωλ εχουμε το χυμο πορτοκαλι με το ξυσμα οπου ρίχνουμε την σόδα και το μπέικιν και τα ανακατευουμε καλά για να το βαλουμε μεσα στο μιγμα.

  6. 6

    Τέλος τα χτυπάμε όλα μαζι στο μίξερ.

  7. 7

    Βαζω σε ενα ταψί μεγέθους 34 - 36 το μιγμα και το αφήνω να ψηθεί στους 180 βαθμούς.

  8. 8

    Βράζω το σιρόπι και το ριχνω καυτό στην κρύα καρυδόπιτα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

tsoyrekaki
tsoyrekaki @cook_8462218
Μου αρέσει πολύ ή καρυδόπιτα Να ρωτήσω κάτι πρέπει οπωσδήποτε να βάλω 15 αυγά μήπως είναι πολλά ? θα μπορούσα να βάλω πιο λίγα ?

Από

giotak1
giotak1 @cook_8462254
στις
,
Ειμαι Θεσσαλονικιά απο την Σταυρουπολη,παντρεμένη στην Αθηνα με ενα κοριτσάκι..... την Εφουλα μου.Ειμαι πολύ ευαισθητη,συμπονετική,χαμηλών τόνων,αλλα και λίγο νευρική οταν ειμαι πολυ κουρασμένη.Είμαι Παοκ και Υδροχόος.Αν ειχα περισσοτερο χρονο θα μαγειρευα πολλα πραγματα γιατι μου αρεσει να δινω ευχαριστηση σε αγαπημενα μου προσωπα.Ειμαι πολυ γλυκατζού και μαρεσει!!!!!
Δες περισσότερα