Καρυδόπιτα Super
Είναι τοσο νόστιμη που θες να φας και δεύτερο κομμάτι και τρίτο και ....
Υλικά
-
15 αυγά
-
15 κουταλίες σούπας καρύδι
-
15 κουταλίες σούπας φρυγανιά
-
1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
-
1 φακελάκι baking powder
-
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
-
1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
-
1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
-
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
-
15 κουταλιές σούπας ζάχαρη
-
Σιρόπι
-
3 ποτήρια του νερού νερό
-
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλέθουμε το καρύδι και την φρυγανιά μαζι.
-
2
Χτυπάμε τα ασπράδια εως ότου γίνουν μαρέγκα.
-
3
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και το βούτυρο ωσπου να δέσει το μιγμα.
-
4
Ρίχνουμε μέσα στο μίγμα με τους κρόκους διαδοχικά μία κουταλιά καρύδι, μία φρυγανιά και μία ασπράδι ωσπου να λιώσουν.
-
5
Σε ενα αλλο μπωλ εχουμε το χυμο πορτοκαλι με το ξυσμα οπου ρίχνουμε την σόδα και το μπέικιν και τα ανακατευουμε καλά για να το βαλουμε μεσα στο μιγμα.
-
6
Τέλος τα χτυπάμε όλα μαζι στο μίξερ.
-
7
Βαζω σε ενα ταψί μεγέθους 34 - 36 το μιγμα και το αφήνω να ψηθεί στους 180 βαθμούς.
-
8
Βράζω το σιρόπι και το ριχνω καυτό στην κρύα καρυδόπιτα.
Σχόλια (9)