κύρια φωτογραφία συνταγής Καρυδόπιτα της Αθηνάς

Καρυδόπιτα της Αθηνάς

7 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
athina1986
athina1986 @cook_8490133
,ellada

Καρυδόπιτα ελαφριά και καλύτερη και από του καλύτερου ζαχαροπλαστείου. Και το πιο σημαντικό που ενοχλεί όλους μας στις καρυδόπιτες... δεν μυρίζει καθόλου το αυγό. Είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά αξίζει τον κόπο, πιστέψτε με!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. 160 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
  2. 0.5 κουταλιά κανέλλα
  3. 200 γρ ζάχαρη
  4. 4 αυγα
  5. 1 φλιτζανάκι του καφε κονιάκ
  6. 2 φακελάκια μπέικιν
  7. Σιροπι
  8. 2 ποτήρια νερο
  9. 2 ποτήρια ζάχαρη
  10. χυμό από μισό λεμόνι και την φλούδα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζω το σιρόπι μου για 7 λεπτά ακριβώς από την ώρα που θα πάρει βράση και το αφήνω να κρυώσει.

  2. 2

    Χωρίζω τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάω σφιχτή μαρέγκα.

  3. 3

    Χτυπάω με το μίξερ τη μισή ζάχαρη με τη μαργαρίνη.

  4. 4

    Χτυπάω ξεχωριστά την άλλη μισή ζάχαρη με τους κρόκους. Τώρα έχω 3 μίγματα.

  5. 5

    Ρίχνω στους κρόκους το κονιάκ και ανακατεύω.

  6. 6

    Προσθέτω το μίγμα των κρόκων μέσα στο μίγμα της μαργαρίνης και ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας σιγά σιγά με μια σπάτουλα.

  7. 7

    'Οταν γίνει ένα μίγμα ενσωματώνω την μαρέγκα με απαλές κινήσεις ώστε να μην ξεφουσκώσει το μίγμα μου.

  8. 8

    Το βάζω σε βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνω για 1 ώρα περίπου στους 180.

  9. 9

    Το βγάζω και το σιροπίαζω αμέσως με το κρύο σιρόπι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

athina1986
athina1986 @cook_8490133
στις
,ellada