Καρυδόπιτα της Αθηνάς
Καρυδόπιτα ελαφριά και καλύτερη και από του καλύτερου ζαχαροπλαστείου. Και το πιο σημαντικό που ενοχλεί όλους μας στις καρυδόπιτες... δεν μυρίζει καθόλου το αυγό. Είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά αξίζει τον κόπο, πιστέψτε με!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζω το σιρόπι μου για 7 λεπτά ακριβώς από την ώρα που θα πάρει βράση και το αφήνω να κρυώσει.
-
2
Χωρίζω τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάω σφιχτή μαρέγκα.
-
3
Χτυπάω με το μίξερ τη μισή ζάχαρη με τη μαργαρίνη.
-
4
Χτυπάω ξεχωριστά την άλλη μισή ζάχαρη με τους κρόκους. Τώρα έχω 3 μίγματα.
-
5
Ρίχνω στους κρόκους το κονιάκ και ανακατεύω.
-
6
Προσθέτω το μίγμα των κρόκων μέσα στο μίγμα της μαργαρίνης και ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας σιγά σιγά με μια σπάτουλα.
-
7
'Οταν γίνει ένα μίγμα ενσωματώνω την μαρέγκα με απαλές κινήσεις ώστε να μην ξεφουσκώσει το μίγμα μου.
-
8
Το βάζω σε βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνω για 1 ώρα περίπου στους 180.
-
9
Το βγάζω και το σιροπίαζω αμέσως με το κρύο σιρόπι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια