Καρυδόπιτα χωρίς αυγά
Δεν διαφερει σε τιποτα απο την καρυδοπιτα με τα 9 αυγα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το εχω σερβιρει με σαντιγυ, με γλασο σοκολατας, με παγωτο, οπως και ναναι αρεσει σε ολους μεχρι τωρα.
Υλικά
-
1/2 κιλο σιμιγδαλι ψιλο
-
140 γρ χονδρο
-
320 γρ καρυδι χονδροκομμενο
-
1/2 ποτηρι νερου κονιακ
-
2 κουτ γλυκου σοδα σκονη
-
2 κουτ κανελα
-
1/2 κιλο ζαχαρη
-
3 γιαουρτια ΑΓΕΛΑΔΙΤΣΑ
-
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
-
640 γρ ζαχαρη
-
3 ποτηρια νερο
-
1 ξυλακι κανελα
-
φλουδα λεμονιου
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατευω ολα τα στερεα, προσθετω τα υγρα, γινεται ενας χυλος.
-
2
Βουτυρωνω ενα ταψι Νο 34 και ψηνω σε μετριο φουρνο 180 περιπου για μια ωρα. Οταν κρυωσει το χαρασω και περιχυνω με ζεστο σιροπι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)