Καρυδόπιτα χωρις σιρόπι της φουρναρούς
Μία καρυδόπιτα εύκολη και γρήγορη για όσους δεν τους αρέσουν τα πολύ γλυκά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Κάνουμε το τέστ με την οδοντογλυφίδα για να δούμε εαν είναι ψημένη.
Υλικά
-
3/4 φλυτζάνι τσαγιού βιτάμ
-
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
-
5 αυγά
-
1 ποτηράκι μικρό κονιάκ
-
1 φακελάκι μπέικιν
-
ξύσμα από ένα λεμόνι
-
1 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
-
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη καλά.
-
2
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα συνεχίζωντας το χτύπημα.
-
3
Μετά βάζουμε το κονιάκ,το ξύσμα λεμονιού και το μπέικιν.
-
4
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
-
5
Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.
-
6
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σχόλια (2)