Καριόκα καρδιά
Καριόκες που μπορείτε να τις κάνετε σε ό,τι σχήμα θέλετε, μικρό ή μεγάλο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε και καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς αν θέλετε, ή ακόμη και λικέρ.
Υλικά
-
3 αυγά
-
1 κούπα ζάχαρη άχνη
-
2 κουταλιές κακάο
-
2 κουταλιές μαργαρίνη
-
1 βανίλια
-
1 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
-
300 γρ. κουβερτούρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την άχνη και την βανίλια σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε μέσα και το κακάο με τη μαργαρίνη.
-
2
Έχουμε αλέσει στο μούλτι τα μπισκότα σαν σκόνη και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίξερ σιγά σιγά. Μόλις γίνει σφιχτεί ζύμη την τοποθετούμε σε μεμβράνη και της δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε. Το βάζουμε για όση ώρα θέλουμε στην κατάψυξη, τουλάχιστον όμως για ένα τέταρτο να μπορέσει να σφήξει.
-
3
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και περνάμε τις καριόκες απο εκεί. Τέλος τα αφήνουμε σε λαδόκολλα μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
Σχόλια (5)