κύρια φωτογραφία συνταγής Καριόκες οι γνωστές..

Καριόκες οι γνωστές..

Des13
Des13 @cook_8449718

...απλά...καριόκες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Διατηρούνται για αρκετές μέρες... αν χρειαστεί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
  1. 500 γρ. ζάχαρη
  2. 1,5 ποτήρι νερό
  3. 500 γρ. καρύδια τριμμένα
  4. 1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
  5. 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  6. 2 κουταλιές σούπας κακάο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και βράζετε επί 5' για να γίνει το σιρόπι.

  2. 2

    Σε μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το κακάο.

  3. 3

    Ρίχνετε όλα τα υλικά στο σιρόπι και ανακατεύετε καλά.

  4. 4

    Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο και την επόμενη μέρα, πλάθετε της καριόκες σε σχήμα κύκλου με διάμετρο περίπου 4cm και πάχος λιγότερο από 1cm.

  5. 5

    Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάτε μία μία τις καριόκες και από τις δύο πλευρές. Τις τοποθετείτε σε λαδόκολλα και όταν κρυώσουν μπορείτε να τις τοποθετείσετε και στα ειδικά χαρτάκια.

Σχόλια (28)

katrou
katrou @cook_8449761
πανευκολο φαινεται!!
μιαμ μιαμ θα τις φτιαξω οπωσδηποτε ειναι το αγαπημενο μου γλυκο!!
μηπως το μισο κιλο ζαχαρη τις κανει υπερβολικα γλυκες?

Από

Des13
Des13 @cook_8449718
στις